Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mišković Informeru zabranio da izveštava
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 02. 2014.

Autor: N. A. Izvor: Informer

Mišković Informeru zabranio da izveštava

Vlasnik „Delta holdinga“ i najveći srpski tajkun Miroslav Mišković zabranio je juče ekipi Informera da prisustvuje konferenciji za štampu u sedištu njegove firme na Novom Beogradu!

Novinari našeg lista nisu uspeli ni da privire u salu gde je održana konferencija pošto su zaustavljeni već na samom ulazu u „Deltinu“ zgradu.

- Informer? Ne, ne možete prisustvovati, niste na spisku pozvanih - rekla je devojka za pultom.

Na naše pitanje šta to znači i da li je možda pisanim putem trebalo da najavimo dolazak, kratko nam je odgovorila:

- Pa ne... Samo vas nema na listi i to je to! Portparolka „Delte“ Branislava Milunov, od koje smo zatražili da nam objasni zašto je Informer na listi zabranjenih, navela je, međutim, da nismo na vreme prijavili svoj dolazak.

- Žao mi je, niste akreditovani, ali dobićete saopštenje sa sastanka - poručila je Milunov. Upitana po kom kriterijumu je pravljen spisak medija kojima je dozvoljen pristup, ona je ironično upitala:

- A po kom kriterijumu je Informer birao izmišljotine koje ste u poslednjih godinu i po dana objavili o kompaniji i njenom predsedniku?

Predsednik NUNS Vukašin Obradović kaže da niko nema prava da novinarima ograničava slobodu izveštavanja:

- Postupak „Delte“ je za svaku osudu jer svi mediji treba da imaju jednaka prava i obaveze, bez obzira na uređivačku politiku.

Mišković: „Delta“ ostvarila uspeh

Tema jučerašnje konferencije bilo je poslovanje „Delta holdinga“ u 2013. godini. Miroslav Mišković je, iza zatvorenih vrata za naš list, poručio da se „kompanija razvila stvaranjem jakih firmi i njihovom prodajom stranim partnerima“.

- Od osnivanja „Delta fondacije“ skoro 400.000 građana Srbije obuhvaćeno je nekim od naših projekata. Ove godine počinjemo izgradnju naše druge zadužbine!  - poručio je Mišković.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi