Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Švedski standard
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 02. 2014.

Autor: Dragoljub Draža Petrović Izvor: Danas

Švedski standard

Kad malo bolje izanalizirate kadrove centralnog komiteta vladajuće partije, dođete do frapantnog otkrića: izgleda da je osnovni uslov da postanete takozvana visoka funkcionerka SNS - da budete plavuša.

U vrhu SNS, naime, ima više plavuša po glavi stanovnika nego u Švedskoj: Zorana Mihajlović, Jadranka Joksimović, Jorgovanka Tabaković. Nije ni čudo s toga što pola Srbije veruje da ćemo uz pomoć SNS konačno ostvariti švedski standard.

Međutim, problem je što u vrhu SNS ima više plavuša po glavi stanovnika nego u antologijama viceva, pa sem onih koji veruju da ćemo dostići švedski standard, jedna mala manjina veruje da ćemo se, ako ništa drugo, svemu ovome jednoga dana slatko smejati.

Najnaprednija od srpskih naprednih plavuša Srpske napredne stranke svakako je Z. Mihajlović, koju zbog paranormalnih sposobnosti da vidi unapred zovu i Svevideća Zorana, skraćeno Vidovita Zorka.

Kad ona nešto najavi, to mora da bidne. Za razliku od drugih vidovnjakinja koje gledaju u šolju, dlan, kristalnu kuglu, karte i pasulj, Zorana budućnost proriče specijalnom metodom, gledanjem u Vučića.

Proricanje sudbine gledanjem u Vučića slično je gledanju u šolju - okreneš Vučića naopačke, da se ocedi, a onda tumačiš detalje. Recimo, ako mu je desna obrva podignuta na gore, nema sumnje - imaćemo neki dobitak. Leva obrva na dole - neko je ljut, a raširene nozdrve - biće hapšenja. Spojeni prsti znače - biće mir u svetu, a olabavljena kravata - tajni neprijatelj. Kad Vučić sklopi oči zamišljeno - neko misli na vas. Kad zatvori levo oko - pazite se crne magije.

Uz to, Zorani je sve sumnjivo - ako pišete o Univerzal banci - ona će doći do zaključka da kriminalizujete SNS, a ako objavite u novinama vic o plavušama, poslaće vam demanti.

„Znam, mislili ste na mene. Hoćete da izblajhate SNS“  reći će vam besno i najaviti tužbu za klevetu zbog teksta u rubrici zabava pod naslovom: „Šta radi plavuša ispod drveta?“ I kako vi posle sudiji da objasnite da niste mislili na nju? A pogotovo na SNS, ljude koji rade ko crnci, a crnci su vrlo retko plavuše.

Ovih dana, jelte, gledanjem u Vučića, rekla je da Danas kriminalizuje SNS. Mada bi Danasu, zbog rasta tiraža, više odgovaralo da je pozvala mnogobrojno članstvo da svako svojeručno iscepa po jedan primerak. Pa da se u narodu više ne govori - pocepao ga ko siroma gibanicu, pocepao ga ko svinja masni papir, pocepao ga ko Živković Kurir, već pocepao ga ko naprednjaci 300.000 primeraka Danasa.

Nekada smo bili strani plaćenici, a sada smo Miškovićevi. To je dokaz da na kraju uvek pobedi domaći kapital. Napredni tabloidi, naime, ovih dana pišu da novinari masovno odlaze na tajne sastanke u Miškovićev hotel „Crown Plaza“, gde dobijaju direktive za kriminalizovanje SNS, jerbo je Mišković rešio da u srpske medije investira 100 miliona evra mita.

Važi, ali na plaži! Makar to bila i „Crown Plaza“.

Anonimni izvor naprednih tabloida verovatno je primetio interesantnu pojavu - da mnogo ljudi iz „Crown Plaze“ izlazi s koferom. Što bi verovatno uočio i ispred drugih hotela diljem zemaljske kugle koji nisu Miškovićevi, ali tamo ne traje predizborna kampanja. To nam ukazuje da je anonimni izvor naprednih tabloida garantovano neka plavuša. Iz viceva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi