Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Streljajte me ako sam prekršio zakon
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 02. 2014.

Autor: J. S. Izvor: Kurir

Streljajte me ako sam prekršio zakon

- Nikad u svom životu nisam učinio krivično delo, niti sam ikome ikad pomogao ili dao nalog da uradi nešto što je van procedure službe. Ako lažem, evo u zatvoru sam, izvedite me u dvorište i streljajte me!

Ovim rečima juče se, tokom prvog javnog pojavljivanja otkako je 14. januara uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu vlasnika Dnevnog telegrafa Slavka Ćuruvije, sudskom veću obratio osumnjičeni Milan Radonjić.

Nekadašnjem načelniku beogradskog centra DB u sudnici u Centralnom zatvoru počelo je ponovljeno suđenje zbog pomaganja u neuspelom atentatu na Vuka Draškovića u junu 2000. u Budvi. On je apsolutno odbacio navode optužnice tvrdeći da je radio isključivo po pravilima službe. Radonjić je iskoristio priliku i da odbaci spekulacije pojedinih medija o navodnom iskazu Milorada Ulemeka u „slučaju Ćuruvija“.

- Video sam taj iskaz u medijima, tvrdnje da je Ulemek rekao da sam naredio likvidaciju Romića i Kuraka posle ubistva Ćuruvije nemaju nikakve veze s istinom - rekao je on.

Optužbe da su učestvovali u pripremama za atentat na lidera SPO odbacili su i Stevan Basta i Ratko Romić, koji je, kao i Radonjić, u pritvoru od 14. januara.

- Ne postoji nijedan dokaz da sam počinio delo koje mi se stavlja na teret. Postupao sam u skladu s pravilima službe i to su potvrdili i svi svedoci. U Budvi sam boravio kako bih dokumentovao eventualni tajni kontakt Vuka Draškovića sa američkim diplomatom i operativcem CIA Nikolasom Hilom - rekao je Ratko Romić.

Slučaj Ćuruvija

Svedoči Bracanović

Dan posle suđenja za neuspeli atetntat u Budvi, Romić i Radonjić prisustvovaće i nastavku saslušanja svedoka u istrazi ubistva Slavka Ćuruvije. Saznanja o tom zločinu danas bi trebalo da iznesu nekadašnji funkcioneri DB Milovan Popivoda i Milorad Bracanović.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi