Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  E-novine pozvale na ubistvo Ratka Dmitrovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 02. 2014.

Izvor: Večernje novosti

E-novine pozvale na ubistvo Ratka Dmitrovića

Beogradski portal E-novine (glavni urednik Petar Luković, direktor Branislav Jelić) pozvao je juče na fizičku likvidaciju generalnog direktora i glavnog urednika Kompanije „Novosti“ Ratka Dmitrovića. Povod je Dmitrovićev komentar „Dah crnog gavrana“, objavljen u štampanom izdanju „Novosti“ u subotu, 15. februara, a koji, inače, nema nikakve veze sa E-novinama.

 

Deo tog teksta E-novine su prenele, uz redakcijsku opasku, a u komentarima čitalaca prvi po redu je potpisan sa „Coccinelle“ i glasi: „Đubre jedno odvratno i beskrupulozno. Pa, metak i ćao. Prevencije radi. Pre nego što Srbi počnu pokazivati to što su naučili. Fuj, gade.“ Da se ne radi o slučajno zalutalom komentaru nepoznatog posetioca, kako se obično brane urednici sajtova u ovakvim prilikama, jasno govori činjenica da se spomenuti komentar nalazi na poziciji broj jedan i da tu stoji gotovo celog dana, što znači da predstavlja i stav redakcije.

Takve komentare, inače, administratori sajtova ili zabranjuju ili ih, ako upadaju, po automatizmu brzo uklanjaju. Pošto ovde nije taj slučaj, naprotiv, nameće se samo jedan zaključak: E-novine pozivaju na ubistvo prvog čoveka Kompanije „Novosti“.

- U sledeća dva-tri dana neću preduzimati ništa. Čekam reakciju države. Do sada su me na E-novinama vređali, psovali mi majku, decu, pretili... ali poziva na likvidaciju nije bilo. Ovo je ozbiljna pretnja, dodatno ozbiljna s obzirom na činjenicu ko stoji iza E-novina, a i ja i mnogi u Beogradu znamo ko stoji.

Dakle, čekam - izjavio je povodom ovog slučaja Ratko Dmitrović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi