Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Palma prošao poligraf, Čeda neće da odgovara!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 02. 2014.

Autor: B. Jelovac Izvor: Alo!

Palma prošao poligraf, Čeda neće da odgovara!

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, juče je prošao poligrafsko ispitivanje u vezi sa okolnostima ubistva jagodinskog novinara Milana Pantića koje je radio na sopstveni zahtev u sedištu Uprave kriminalističke policije u Beogradu.

Poligraf je pokazao da Marković nema ni direktna ni indirektna saznanja o ubistvu, nakon čega je lider JS-a pozvao lidera LDP-a Čedomira Jovanovića, koji ga je i doveo u vezu sa tim ubistvom, da sad lepo i on ide na poligraf i odgovori na pitanja u vezi sa zemunskim klanom. Jovanović, međutim, nije „uzvratio“ na ovaj poziv, već je iz LDP-a saopšteno da će povodom lakrdijaške zloupotrebe policije u vezi sa poligrafom „Dačića smeniti 16. marta, a 17. marta policiju dovesti u red“.

Prepucavanja su počela nakon Jovanovićeve izjave da je Markoviću uvek neprijatno kada se pomene ubistvo dopisnika iz Jagodine, zbog čega je Marković odmah tražio da obojica odu na poligraf i odgovaraju na sva pitanja o onome što su do sada radili.

Poligraf je pokazao da nemam veze sa tim optužbama i zato sada pozivam Čedu da ode na poligraf da odgovori na pitanja koja sam mu postavio. On je meni poručio da ću kad dođe na vlast u zatvoru vežbati za „Prajd“. On nikada neće doći na vlast i po svemu sudeći sam je godinama vežbao za „Prajd“, pa su mu oči izašle iz glave i malo polaze napred.

Zato mu poručujem:  „Čedomire, odazovi se lepo na poligraf da Srbija vidi ko si šta si radio proteklih godina“  kaže Marković za „Alo!“ i dodaje da će zbog „iznetih laži i optužbi tužiti lidera LDP-a i tražiti ogromne pare, koje će sve do zadnjeg dinara uplatiti kao pomoć porodicama čija se deca leče od narkomanije“.

Na pitanje da li će Jovanović uraditi isto i otići na poligraf, u LDP-u nisu dali direktan odgovor, već su odgovorili saopštenjem iz kojeg je ipak jasno da neće.

Medijska kampanja MUP-a Srbije, koji se umesto sopstvenim poslom bavi manipulacijom, nastavljena je ovim poligrafskim ispitivanjem. Jagodinski olimpijac prošao je, kako se hvali, „nepristrasnu“ koalicionu policijsku proceduru... A nije problem samo Palma. Palma je posledica policije takve kakva jeste, a nesposobna policija je samo pojavni oblik politike svog ministra Ivice Dačića, koji pokušava da skrene pažnju sa saslušanja sopstvenog šefa kabineta Branka Lazarevića i sa uništavanja Srbije devedesetih i unazad deset godina - saopštili su iz LDP-a.

Pitanja za Jovanovića

Marković je tražio da Jovanović na poligrafu odgovori na pitanja - zašto je odlazio u zatvor kod Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma, da li je u tom slučaju bio advokat ili rođak, zašto je odlazio na bazen u dvorištu kuće u Šilerovoj u Zemunu, ko je dao nalog da se kuća sruši, ko je dao nalog da se ubiju Spasojević i Luković, gde su pare od otmica i od drugih prihoda koje su uzeli Šipatar i Kum, zašto ga čuvaju policajci i privatno obezbeđenje i od koga, kako je odjednom postao tako veliki preduzetnik, kao i gde su studenti koji su sa njim šetali na demonstracijama, kako su oni ostali bez posla, a on postao jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi