Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Gledao ne gledao RTS, plati
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 02. 2014.

Autor: Živojin Ranković Izvor: Politika

Gledao ne gledao RTS, plati

U prethodnih nekoliko meseci na adrese građana Srbije koji imaju strujomere počela je neviđena hajka kako bi se prinudnim tužbama naplatila pretplata za RTS. Da li su građani korisnici usluga ili nisu, obaveza po Zakonu o informisanju mora da se plati? Sa računima „Elektrodistribucije” unose se i mesečne usluge RTS.

Računi se dostavljaju svuda gde postoje strujomeri: u stare ruinirane seoske kuće (u kojim godinama niko ne stanuje), u štale i salaše (gde se čuvaju i hrane domaće životinje), u vikendice (gde građani odlaze na odmor jednom ili dva puta godišnje), u garaže gde se parkiraju motorna vozila i na adrese mnogih agencija, advokatskih kancelarija i raznih drugih uslužnih preduzeća.

Danas građani imaju TV prijemnike sa mnogobrojnim programima domaćih i stranih televizijskih distributera i koriste usluge kablovskih operatera.

 „Elektrodistribucija” je ustupila bazu podataka RTS-u bez saglasnosti vlasnika brojila. Ustavni sud treba da oceni da li je plaćanje TV pretplate na osnovu posedovanja električnih brojila ustavno i da li je neustavna naplata TV pretplate preko javnog preduzeća koje vrši drugu delatnost.

RTS je morao da sprovede postupak za utvrđivanje liste vlasnika radio i televizijskih aparata, pa bi tek tada imao zakonskog osnova za utuženje.

Živojin Ranković,

Obrenovac

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi