Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ministarstvo kulture: Počele sa radom komisije za izbor projekata
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 02. 2014.

Izvor: Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture: Počele sa radom komisije za izbor projekata

Ministarstvo kulture i informisanja imenovalo je komisije koje će odlučivati o konkursima za finansiranje projekata u oblasti kulture i informisanja u 2014. godini. Time su konkursi ušli u završnu fazu i njihovi rezultati biće objavljeni najkasnije do 8. marta, budući da je Ministarstvo skratilo rad komisija na 45 umesto ranijih 90 dana. Komisije, koje će odlučivati samostalno, Ministarstvo je imenovalo u saradnji sa institucijama kulture, univerzitetima, udruženjima, kao i organizacijama civilnog sektora.

Ministarstvo se zahvaljuje svim članovima komisija koji su se prihvatili ovog odgovornog posla. Rad komisija biće javan i transparentan kako bi svi kandidati na konkursima i zainteresovana javnost mogli da prate proces odlučivanja. 

Konkursi za projekte su zaključeni 21. januara i za njih je obezbeđeno je 1,36 milijardi dinara, što je za 200 miliona više nego prethodne godine.

Ministarstvo poziva javnost da praćanjem rada komisija doprinesu kvalitetu i efikasnosti njihovog rada.

Ministarstvo kulture i informisanja želi puno uspeha svim institucijama i pojedincima koji su svoje projekte prijavili na ovogodišnje konkurse.

U prilogu se nalazi sastav komisija sa kontaktima osoba preko kojih će one biti sve vreme dostupne javnosti.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

19.02.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 17:29

problematične komisije

Ministarstvo kulture je potpuno izbacilo iz komisija predstavnike umetničkih udruženja Srbije, tako da sada odlučuju etablirane institucije i njihovi predstavnici. Pa da, umetnici samo smetaju.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi