Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Palmin metak
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 02. 2014.

Autor: Tamara Spaić Izvor: Blic

Palmin metak

Od kad su Boris Tadić i Ivica Dačić potpisali onu istorijsku Deklaraciju o pomirenju i od kad su se dželati i žrtve pomešali u neraskidiv galimatijas, predizborna prepucavanja su postala poprište opšteg nemorala. Zabrinjava što u svemu tome ne postoje granice koje je, čak i u društvu rastočenih moralnih vrednosti, nedozvoljeno preći. Što ne postoje ni branitelji tih granica.

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma prešao je sve granice kad je odlučio da preko ubijenog novinara skuplja predizborne poene i dokazuje da u Srbiji, kojom on gazduje i namerava da nastavi da se bavi tom delatnošću, nema zaštićenih. On se, eto, iako tako moćan, lično i bez straha uputio u policiju na poligraf da bi dokazao da nema nikakvih saznanja o ubistvu novinara Milana Pantića.

A Milan Pantić je ubijen u Palminom gradu pre 13 godina, nakon što je objavio niz kritičkih tekstova o Palminim drugovima i poslovnim partnerima. Najmanje što moralno osećanje nalaže je osećanje odgovornosti za to što ubistvo nije razrešeno i što su ubice nekažnjene. To je granica čak i ako zanemarimo činjenicu da je koalicioni partner Dragana Markovića Palme prvi čovek policije već šest godina i da je gradonačelnik Jagodine bio u koaliciji i sa prethodnim ministrom policije iz DSS Draganom Jočićem.

Šta rade novinarska udruženja u trenutku kad se na slučaju ubijenog novinara grade politički poeni? Ko je dužan da jednog pristojnog glasača u Srbiji upozori gde je granica morala?

Komisija za istraživanje ubistva novinara je nedavno u koverti novinarima slala metak da bi podigla svest o ugroženosti novinara. Sad je metak, samo sa suprotnom porukom, poslao i Dragan Marković Palma.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi