Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uplašili se za tiraž, pa im se priviđaju „bebe“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 02. 2014.

Autor: Dragan J. Vučićević Izvor: Informer

Uplašili se za tiraž, pa im se priviđaju „bebe“

„Vijesti“, nekad tiražne podgoričke dnevne novine, krvnički su juče napale Informer, i to samo zbog najave da ćemo uskoro pokrenuti izdanje za tržište Crne Gore!

Zameraju nam to što smo tabloid ili kako oni kažu „žuta štampa“, a meni lično i to što se usuđujem da izdavanje novina doživljavam kao biznis (!?!). Na sve to, direktor „Vijesti“ Željko Ivanović kaže da je „svima iole upućenijim poznato da je Informer batina u rukama čuvenog supermena Vučića kojom disciplinuje kritičare velikog vođe Aleksandra“. Ne samo da je nepismeno nego je i glupo.

I još Željko (u Beogradu poznat kao izveštač iz Savezne skupštine i novinar fabričkog lista „Radoje Dakić“) tvrdi i da je Informer u Crnoj Gori zapravo zločinačko-srpsko-crnogorsko-vatikansko-ustaški projekat, iza koga stoje, ni manje ni više, nego „nanovo probuđeni Srbin“ Milo Đukanović i „naprasno postali Crnogorac“ Aleksandar Vučić! Ne samo da je glupo nego je i ludo!

No, najbolje tek dolazi: nezavisni novinar, veliki gazda holding-kompanije „Vijesti“ Željko Ivanović tvrdi i da će urednik Informera u Podgorici biti niko drugi do Vladimir Beba Popović! E, to već nije ludo, to je šizofrenija! Pa koliki idiot od jedan do Željko Ivanović treba da budeš, pa da i pomisliš da moje novine i ja imamo bilo kakve veze sa Bebom?! Sa dotičnim se viđam samo u sudnici, a sve najgore što o Lakiranoj Bubašvabi (copyright by pokojni Tijanić) mislim već sam mnogo puta napisao.

No, da li išta treba da čudi od novina koje pišu da je Informer prošle godine imao dobit od 52 miliona evra!? Reč je, za neupućene, o 60 miliona dinara. Ili, možda, objašnjenje naprasnog ničim izazvanog napada kolega iz „Vijesti“ treba potražiti u delu teksta u kome oni Informeru zameraju i to što smo u Srbiji napali „Blic“ zbog otimanja miliona evra iz državnog budžeta za vreme Borisa Tadića? Može biti da su se kolege uplašile da će izgubiti još malo od svog već omalenog tiraža, pa im se zato priviđaju „bebe“ i ostale ale? Ali to je već njihov problem.

Na kraju, da objasnim: Informer sprema izdanje za Crnu Goru iz čisto tržišnih razloga. Ubeđeni smo da i tamo možemo da napravimo uspeh kao što smo uradili u Srbiji. Jer, za razliku od „Vijesti“, mi se ne plašimo konkurencije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi