Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Živeli smo u paklu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 02. 2014.

Autor: A. Milić Izvor: Informer

Živeli smo u paklu

Biljana, supruga novinara Riste Kubure, koji je u utorak preminuo posle duge bolesti, tvrdi da je njihova porodica veoma teško živela u začaranom krugu teškog siromaštva.

Ona za Informer kaže da se Risto čitav život borio protiv vetrenjača i da je do poslednjeg časa svog života bio neshvaćen.

- Od momenta kada je dobio otkaz na RTS, sve je krenulo nizbrdo. Bez objašnjenja su ga otpustili dok je radio kao komentator za tu medijsku kuću.

Rečeno mu je da je tehnološki višak, a to nije bila istina. On je potražio pravdu na sudu i dobio je presudu da može da se vrati na posao. Gospodin Tijanić ga je tada proglasio ludim, te ga je poslao u centar za istraživanje javnog mnenja, na mesto anketara. U tom centru je Rista provodio dane i dane u nekoj baraci za beznačajnu platu - započinje priču Kuburina supruga.

Ona kaže da su ga mnogi u poslu minirali bez ikakvog razloga.

- Kada je napisao knjigu o ispitivanju gledanosti u medijima, niko nije hteo da objavi. Njegove reportaže niko nije hteo da pusti. Zbog toga smo bili bez ikakvog prihoda. Morali smo da podignemo kredite i tada smo upali u začarani krug siromaštva. Neretko smo gladovali, jer sam u porodici radila jedino ja, kao lekar. To, nažalost, nije bilo dovoljno, jer je trebalo platiti sva dugovanja koja smo imali - kaže Biljana i dodaje da je najteži period nastupio kada se Risto razboleo.

- Tada je nastao pravi pakao. Dve godine se borio sa jednim oblikom kancera koštane srži. Lekovi su bili veoma skupi, a mi smo imali minimalna primanja.

Njegova invalidska penzija bila je 35.000 dinara, a mi smo od tih para dobijali samo 12.000. Ostatak je uzimala država jer smo morali da izmirimo dugovanja za „Infostan“ - priča Bilja.

Ona kaže da je na kraju Risto digao ruke od lečenja jer psihički više nije mogao da izdrži.

- Kada mu se stanje pogoršalo, odbio je da ponovo ide u bolnicu. Psihički je potonuo jer je shvatio kako ide taj krug lečenja. Redovno je primao hemoterapiju i infuziju.

U jednom momentu mu je bilo bolje i svi smo se ponadali oporavku. Međutim, dobio je infekciju i preminuo je u našoj kući - završava priču Ristina supruga, koja se zahvalila Ninu Brajoviću i Ljiljani Smajlović koji su ispred Udruženja novinara Srbije obećali da će snositi troškove sahrane.

Sahrana će biti obavljena u petak, 21. februara u 14.30 sati na Bežanijskom groblju, dok će opelo početi u 14 sati.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi