Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sahranjen doajen novinarstva Risto Kubura
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 02. 2014.

Autor: M. V. M. Izvor: Naše novine

Sahranjen doajen novinarstva Risto Kubura

Risto Kubura, poznati sportski komentator, putopisac, pesnik i član UNS-a sahranjen je juče na Novom bežanijskom groblju.

Život poznatog novinara ugasio se u 64. godini posle teške bolesti, a na večni počinak ispratili su ga porodica, rodbina, prijatelji i poštovaoci njegovog rada.

Na večni počinak ispraćen je skromno i u tišini, baš kao što je i živeo poslednjih godina. U suzama prvi u povorci od oko 100 ljudi stajala je njegova porodica - ćerka Ljubica i supruga Biljana.

Dugogodišnji prijatelj i saradnik Rešad Šemović, sportski komentator RTS-a, nakon dirljivog govora rekao je za Naše novine da je sa Kuburom proveo veoma lepe, ali i teške trenutke, koje im je život godinama nemilosrdno donosio.

- Jedino je u mene imao poverenja od svih kolega, pa smo vodili dugočasovne razgovore o nepravdi koja nas muči. Bili smo stalno skupa. Zajedno smo odrasli i upoznali naše životne saputnice Bilju i Miru - rekao je Šemović.

Kubura je bio veliki borac, a osim sa teškom bolešću, vodio je rat i sa nemaštinom i nepravdom koja mu je naneta kada je oteran sa svog omiljenog RTS-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi