Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Politička karikatura” otkazala izložbu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 02. 2014.

Autor: D. Bukvić Izvor: Politika

„Politička karikatura” otkazala izložbu

Postavka karikatura „Do izbora par putića” Jovana Prokopljevića, koja je trebalo da bude otvorena od danas do 10. marta u Galeriji „Ikar” u Zemunu – otkazana je.

 

Uprkos tome što je autor, dugogodišnji karikaturista „Politike”, nagrađivan širom sveta, odabrao šezdesetak radova i što su odštampane pozivnice, umetniku je naprasno javljeno da izložbe neće biti. Kao razlog, iz galerije su u kratkom telefonskom razgovoru sa Prokopljevićem naveli da je reč o „političkoj karikaturi”.

Pretpostavlja se da je povod za odlaganje crtež koji je trebalo da se nađe na postavci, a odštampan je na zvaničnoj pozivnici, čiji su glavni akteri Ivica Dačić i Aleksandar Vučić. U prilog tome svedoči i činjenica da niko iz galerije, premaProkopljevićevim rečima, nije tražio da pogleda radove iako se po nazivu postavke može pretpostaviti da je politička tematika.

– Pre nekih mesec dana dobio sam poziv iz Doma vazduhoplovstva, u čijem je sastavu „Ikar”, da održim izložbu. Tamo sam već nekoliko puta izlagao. Niko nije tražio da pogleda radove, već su sa mnom kontaktirali tek kad su videli pozivnicu– kaže Prokopljević.

U nameri da dobijemo komentar s druge strane, pokušali smo da kontaktiramo sa Galerijom „Ikar”, gde se na fiksni telefon niko nije javljao. Iz Ministarstva odbrane, pod čijom je nadležnošću Dom vazduhoplovstva, do zaključenja ovog broja nije stigao odgovor na pitanje da prokomentarišu zašto je odložena postavka.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi