Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Preminuo Mirko Đorđević
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 04. 2014.

Izvor: Politika, Fonet

Preminuo Mirko Đorđević

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i portal Autonomija obavestili su javnost da je u petak preminuo esejista, sociolog religije i prevodilac Mirko Đorđević.

Đorđević je rođen u selu Brodu na Vlasini 1938. godine. Bio je član Foruma pisaca, PEN kluba, NDNV i dobitnik nagrada „Konstantin Obradović”, „Dušan Bogavac”, „Vukove povelje” i Nagrade za toleranciju među narodima Vojvodine.

Objavio je veliki broj autorskih knjiga („Osmeh boginje Klio”, „Znaci vremena”, „Sloboda i spas - hrišćanski personalizam”, „La voix d'une autre Serbia”, „Legenda o trulom Zapadu”, „Sjaj i beda utopije”, „Kišobran patrijarha Pavla”, „Balkanska lađa u oluji”, „Oslobođenje i spasenje” i „Pendrek i prašina”).

Sarađivao je sa brojnim međunarodnim stručnim časopisima, priredio mnogobrojne knjige i prevodio sa ruskog i francuskog jezika. Bio je redovni saradnik časopisa „Republika” i portala Autonomija i Peščanik. Živeo je i radio u Šimanovcima u Sremu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi