Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sednica Saveta RRA o dodeli frekvencije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 04. 2014.

Izvor: Tanjug, RTV

Sednica Saveta RRA o dodeli frekvencije

Sednica Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) na kojoj će biti reči o dodeli nacionalne frekvencije koju je koristila ugašena televizija "Avala", a za koju su konkurisale "Nova" i "Kopernikus", trebalo bi da bude održana danas.

Sednica Saveta RRA na tu temu trebalo je da bude održana 14. aprila, ali je odložena zbog bolesti predsednika Saveta, vladike Porfirija, koji je imao visoku temperaturu.

Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić rekao je Tanjugu da Savet na današnjoj sednici treba da razmatra prigovore "Nove" i "Kopernikusa", koje su podneli nakon prethodne sednice Saveta na kojoj nije doneta odluka o dodeli frekvencije.

Savet RRA na prethodno održanoj sednici ponovo nije doneo odluku o dodeli nacionalne frekvencije, pošto su po četiri glasa dobili i "Kopernikus" i "Nova", dok je jedan listić za glasanje ostao nezaokružen.

Za odluku o dodeli frekvencije bilo je potrebno da jedna od televizija dobije pet glasova, s obzirom da Savet RRA ima devet članova.

Karadžić je ranije rekao da se, ako se na sednici usvoji jedan ili oba prigovora, glasanje za dodelu frekvencije ponavlja i ona može biti dodeljena.

Ukoliko frekvencija ponovo ne bude dodeljena, rekao je Karadžić, predstavnici RRA će razgovarati sa drugim državnim organima, među kojima su RATEL i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, kako bi se videlo ima li svrhe da treći put bude raspisan konkurs.

Konkurs za nacionalnog emitera raspisan je oktobra prošle godine, a bio je otvoren do 30. decembra. Sutra ističe zakonski rok za odgovor na prigovore koje su, nakon prethodne sednice saveta na kojoj nije doneta odluka o dodeli frekvencije, uputile televizije "Nova" i "Kopernikus".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi