Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kako komentarišete kritiku SNS na račun RTS, koja služi „kao poligon za prljave napade na Aleksandra Vučića“?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 04. 2014.

Izvor: Danas

Kako komentarišete kritiku SNS na račun RTS, koja služi „kao poligon za prljave napade na Aleksandra Vučića“?

Pitanje odgovor

Vukašin Obradović

predsednik NUNS

Plašim se da je saopštenje SNS, zapravo, integralni deo ekspozea novog premijera i najava još žešćih pritisaka vlasti na medije u periodu koji dolazi.

Izgleda da SNS pod podrškom „bolnim reformama“ podrazumeva odsustvo bilo kakve kritike, pa čak i one benigne kakva se povremeno čuje na RTS. Očekujem da se premijer izvini zbog ovog nepromišljenog saopštenja stranke na čijem je čelu.

Petar Jeremić

predsednik IO UNS

Takve izjave me plaše, jer kada SNS na vrhuncu moći kritikuje novinare, pitam se šta će da rade kada popularnost krene da im pada. Pritom, zbunjuje to što SNS kritikuje RTS u trenutku dok Aleksandar Vučić u svom ekspozeu najavljuje borbu za slobodu medija.

Dušan Mašić

novinar

Saopštenje SNS na najbolji način ilustruje dubinu krize i besmisao celokupne medijske i političke scene u Srbiji. Očigledno je da SNS ima želju da apsolutno kontroliše sve medije, baš kao i da novinari nemaju ni želje ni snage da se tome odupru. Paušalne kritike imaju za cilj da se osnaži autocenzura kod novinara i da se javni servis pretvori u istureno odeljenje Informativne službe SNS i Vlade Srbije.

Gordana Suša

članica Saveta RRA

Ta kritika je besprimerena i nema nikakvu utemeljenost u činjenicama. To pokazuje i izveštaj RRA o zastupljenosti stranaka na televizijama tokom predizborne kampanje. A kritika je naročito besprimerena nakon celodnevnog nedeljnog prenosa skupštine, kada su oba kanala RTS bila u funkciji promocije Vučića i nove vlade.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi