Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novi Pazar: Skupština osudila pretnje novinarki
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 04. 2014.

Izvor: Tanjug, Mondo

Novi Pazar: Skupština osudila pretnje novinarki

Skupština grada Novog Pazara osudila je danas nasilničko ponašanje odbornika BDZS Admira Muratovića prema novinarki RTV Novi Pazar Sajmi Dražanin. Skupština je apelovala na policiju da onemogući bilo kakav oblik ugrožavanja bezbednosti, ne samo toj novinarki kojoj su upućene pretnje, nego i svim ostalim novinarima.

 

Naime, u pauzi jučerašnje sednice Skupštine grada odbornik Muratović uputio je pretnju novinarki Dražanin koja je, bojeći se za svoju bezbednost, pretnje  prijavila policiji u Novom Pazaru.

"Ono što mi možemo da uradimo kako bismo sprečili takvo i slično ponašanje jeste da javno osudimo takav akt od strane odbornika Admira Muratovića", navodi se u saopštenju Skupštine grada Novog Pazara.

Posebnu težinu ovog akta, kako se dodaje, predstavlja činjenica da je upućena novinaru čiji je zadatak izveštavanje sa sednica Skupštine grada, imajući u vidu da novinari omogućavaju javnost rada najvišeg organa upravljanja u gradu.

"Na taj način se, u velikoj meri, onemogućava i otežava pravovremeno i transparentno izveštavanje građana i šire javnosti o radu Skupštine grada što nikako ne predstavlja naš cilj", navode u gradskom parlamentu.

Iz Skupštine grada još jednom pozivaju predstavnike organa bezbednosti da ažurno, zakonito i ekspeditivno postupe po prijavi novinarke Sajme Dražanin i na taj način ovoj novinarki i svim ostalim novinarima osiguraju bezbedan i siguran rad u cilju podizanja demokratije, navodi se u saopštenju.

Odbornik Muratović verbalno je napao juče, ispred skupštinske sale, u toku pauze zasedanja lokalnog parlamenta, novinarku Dražanin, nezadovoljan njenim izveštajima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi