Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ide Željko oko tebe pazi da te ne ogrebe…
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 04. 2014.

Autor: Mihailo Medenica Izvor: Dva u jedan

Ide Željko oko tebe pazi da te ne ogrebe…

Bezgrešno začet pod tačkom „razno“ na nekoj od sednica JUL-a, neostvareni roker i ostvareni pretorijanac jedne žene, ideologije i interesa – Željko Mitrović, prevazišao je vremenom sopstvenu upotrebnu vrednost i od čupavog poslušnika metamorfozirao u čupavog inkvizitora, fariseja i kadiju koji te šteti, tuži i sudi.

 

Danas, kao jedan od predvodnika litija u slavu Aleka mandatotočivog i pedigrirani ptičar, markira svakog za kog mu se učini da nije doživeo barem blagu erekciju na pomen velikog vođe, ili se usudio da posumnja u njegovo jošte nekanonanizovano delo.

Ovog je puta anatemisao novinare RTS-a kojima se omaklo da ne puste suzu radosnicu na dan inauguracije premijera, pa čak i sa dozom rezerve prokomentarišu najavljene mere dezintegracije, pokazavši da nema zastave koju, kao živi jarbol, neće dostojno poneti. Danas Vučićevu, juče žutu, prekjuče crvenu, a već sutra koju zatreba, doveka dobri vojnik Švejk!

Da se razumemo, ne fermam onu maksimu “vrana vrani oči ne vadi”, niti branim profesiju u koju se sabralo šljama iz stotinu bara, ali branim princip slobode mišljenja, govora i napisane reči od prisojkinja koje za tumačenje tih pojmova moraju da konsultuju Vikipediju, jer mišljenje dobijaju na gotovo, govore samo kao eho, a za reč ih možete uhvatiti koliko i vazduh da ne posrnete!

Ne napadam Pink, tamo rade moje kolege i prijatelji, niti branim RTS, i tamo rade moje kolege i prijatelji, već imenom i prezimenom čoveka koji slobode razrezuje kao reklamne blokove u španskim serijama.

Uzalud Vučiću bajkovit ekspoze i erotski planovi za budućnost, ako su mu međaši Željko Mitrović Krcun i njemu slični, koji na gospodara prvi bace kamen čim nanjuše krv i pad popularnosti.

Znam da mu godi miris tog cveta udvorišta, u Srbiji i ne sviće bez njegovog blagoslova, ali ako je ovo pokazna vežba kako će vladati i kako će proći svi koji misle drugačije, ili, misle uopšte – bolje da podnese ostavku trećeg dana mandata dok još ima dovoljno onih koji će pijani nazdravljati njegovom imenu u lokalnim bircuzima, nego psovati nazdravljajući svojoj gluposti!

Vučić bar zna Mitrovića iz dana kada je ushićeno predavao štafetu ženi s cvetom u kosi, noseći je potom, jednako ushićeno, svima koji su došli za njom…

Neka ga prijateljski, gospodarski, kako god hoće, posavetuje da se izmiri sa Sašom Popovićem i vrati “Grand” u program – manja će šteta biti po ovaj mučeni narod!

Što se RTS-a tiče, ako na ovo otćuti slobno neka ono o “Našem pravu da znamo sve” preimenuje u: “Naše pravo da znamo sve što nas neće učiniti nezadovoljnom masom“, a pretplatu preusmeri u Humantarni fond: “Pomozimo Željku da Vučića nosi na rukama – ne može čovek sve sam”!

Džaba ti, majstore, promene na papiru kada ih na terenu sprovode Mitrović, Vesić, Čović i njima slični!

Sasvim sam siguran da i oni koji su glasali za mandatotočivog nisu birali ove bubuljice na plemenitoj pozadini voljenog vođe, a kamoli oni koji nisu.

Ili se to, jednostavno, za okruglim stolom okupljaju vitezovi devedesetih? Videćemo!

Juče je “Jul bio kul”, danas je Alek – vrh, a sutra?

Naći će čovek novu zastavu, ne sekiram se.

Ipak je taj jarbol od najkvalitetnije cepanice deljan…

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi