Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Devenport: Stanje medija nezadovoljavajuće
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 05. 2014.

Izvor: Danas, FoNet

Devenport: Stanje medija nezadovoljavajuće

Važna tačka pregovora EU i Srbije biće poštovanje ljudskih i manjinskih prava, kako nacionalnih manjina, tako i drugih, poput LGBT populacije, izjavio je šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport i podržao nove medijske zakone, ali smatra da je situacija u medijima loša.

On je istakao da ohrabruje što je premijer Aleksandar Vučić u ekspozeu pomenuo paket medijskih  zakona, čije je usvajanje označio kao prioritet.

„Mislim da su svi svesni da je opšta situacija medija u Srbiji još uvek nezadovoljavajuća i zbog toga su ti novi zakoni bitni“, obrazložio je Devenport i ukazao da još postoje „fenomeni koji su neprijatni i neprihvatljivi“.

„Činjenica da podaci iz zvaničnih istraga cure u javnost kroz nekoliko medija nije prihvatljiva, ne ide u korist prava građana i pravednog i demokratskog sistema u Srbiji“, ilustrovao je Devenport.

On, takođe, misli „da je veoma opasno to što vidimo u vezi sa napadima u vašim medijima na organizacije i ličnosti, na veoma ličan i neprihvatljiv način“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi