Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nastavlja se istraga o ubistvu Ćuruvije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 05. 2014.

Autor: J. Lukač Izvor: Danas

Nastavlja se istraga o ubistvu Ćuruvije

Novi krug saslušanja svedoka u istrazi ubistva novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine, nastavlja se u Tužilaštvu za organizovani kriminal, nakon pauze od gotovo dva meseca. Kako Danas nezvanično saznaje, za sutra i prekosutra pozive su dobila dva bivša radnika Resora državne bezbednosti, koji su već jednom pozivani da svedoče, ali je došlo do odlaganja.

Za petak je poziv da svedoči upućen, prema nezvaničnim informacijama, poznatoj javnoj ličnosti bliskoj Ćuruviji, koja je sa njim bila u vreme ubistva.

Tužilačkom istragom, koja je službena tajna, obuhvaćeni su nekadašnji funkcioneri RDB Radomir Marković, Milan Radonjić i Ratko Romić osumnjičeni za naređivanje, organizovanje i saizvršilaštvo. Nekadašnji pripadnik RDB Miroslav Kurak, osumnjičen da je izvršio ubistvo, nalazi se van Srbije.

Od kako je sredinom januara pokrenuta istraga, kao svedoci saslušani su nekadašnji šef RDB Jovica Stanišić, Franko Simatović, osnivač JSO, Milorad Bracanović, bivši zamenik načelnika BIA, funkcioneri i pripadnici državne bezbednosti Branko Crni, Milan Popivoda, Predrag Gikić, Olivera Antonić, Radovan Božović, Stevan Basta, Stevan Nikčević, Vladimir Nikolić, kao i Biljana Pejović, udovica Luke Pejovića, svojevremeno povezivanog sa ubistvom Ćuruvije.

Svedočili su i članovi zemunskog kriminalnog klana Dejan Milenković Bagzi, Miladin Suvajdžić, Miloš i Aleksandar Simonović. Saslušana je i Ćuruvijina ćerka Jelena Ćuruvija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi