Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tabloidna pometnja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 05. 2014.

Autor: Milan Vlajčić Izvor: Blic

Tabloidna pometnja

Nekoliko puta sam u raznim TV emisijama gledao uvažene doktore masmedija kojima se omakne da im ne pada na pamet da gledaju razne farme i pročaja, da od novina samo na internetu pogledaju nešto (što nije dovoljno, nije potrebno biti doktor da bi se to shvatilo).

A onda, sve u šesnaest, krenu sa opisima medijske tabloidizacije i idiotizacije. OK.

Ali, verovatno ste primetili da poslednjih meseci, na vidnim mestima, protiv tabloidne baruštine najžešće govore neki „autori“ koji na „Pinku“ i „Hepiju“ upravo u blato srozavaju nivo razgovora, izbor gostiju (čuveni Kristijan, i slični samuraji).

Posebno je zabavno kad o stanju u medijima govore voditeljke s pomenutih kanala (nisam rekao kanalizacija) koje su novinarstvo obogatile samo vizuelnim dizajnom približnim uzornim striptizetama. Neke od njih imaju i svoje medijske škole, blago đacima!

Ovih dana sam na TV B92 Info pratio jedan od novijih okruglih stolova o jadnom stanju naših medija, sa izborom gostiju, od legendarnog Mićuna do pretplaćenih analitičara sa akademskim titulama. Sve poznata imena, medijski moguli sa šarenim biografijama, teške reči, uglavnom na nivou opštih mesta. Ali ponajmanje aktivnih novinarskih imena.

Zapravo, jedan je promakao, sportski novinar S. G. koji je uneo svež dah, govoreći sa primerima i gorkim zaključcima koji nisu ličili na okruženje. Promakao organizatorima, sledeći put biće pažljiviji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi