Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Branka Prpa svedoči u petak
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 05. 2014.

Izvor: Tanjug, B92

Branka Prpa svedoči u petak

U okviru istrage ubistva novinara Slavka Ćuruvije u petak će svedočiti njegova nevenčana supruga, istoričarka Branka Prpa, koja je i očevidac te likvidacije.

Prpa će dati iskaz u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje vodi istragu protiv četvorice bivših pripadnika Države bezbednosti - Radomira Markovića, Milana Radonjića, Ratka Romića i Miroslava Kuraka, zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Ćuruvije.

Istraga se nastavlja danas i i sutra saslušanjima pripadnika službe čije je saslušanje ranije bilo odloženo, rekla je za Tanjug branilac Radonjića i Romića, advokat Zora Dobričanin Nikodinović. 

Od pokretanja istrage 13. januara u ovoj istrazi svedočili su nekadašnji šef DB Jovica Stanišić, osnivač JSO Franko Simatović, bivši zamenik načelnika BIA Milorad Bracanović, i brojni funkcioneri i pripadnici državne bezbednosti, kao i Biljana Pejović, udovica Luke Pejovića, svojevremeno povezivanog sa ubistvom Ćuruvije. 

Svedočili su svedoci saradnici Dejan Milenković Bagzi i Miladin Suvajdžić, kao nekadašnji članovi zemunskog klana Miloš i Aleksandar Simonović, a iskaz je dala i Ćuruvijina ćerka Jelena. 

Radonjić i Romić su u pritvoru, Marković je u zatvoru u Požarevcu, a Kurak nije dostupan pravosudnim organima i za njim je raspisana međunarodna poternica. 

Novinar i vlasnik Dnevnog telegrafa ubijen je na Uskrs, 11. aprila 1999, u jeku NATO bombardovanja SR Jugoslavije. Ubistvo je izvršeno oko 17 časova u Beogradu, u Svetogorskoj ulici (u to vreme Ive Lole Ribara), u prolazu ispred broja 35, gde su se nalazile prostorije marketing službe Dnevnog telegrafa, a na četvrtom spratu i stan u kome je Ćuruvija živeo. 

Ubice su u Ćuruviju ispalile 17 metaka, a zatim ga "overile" i jednim pucnjem u glavu. Sa njim je tada bila njegova nevenčana supruga, istoričarka Branka Prpa. Na vlasti u Srbiji je bila koalicija SPS, JUL i SRS. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi