Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Apel protiv cenzure
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 05. 2014.

Izvor: Fonet, Politika

Apel protiv cenzure

Pokret Udruženi građani za Srbiju, organizacije civilnog društva i pojedinci u Srbiji, objavili su juče „pismo blogera, tviteraša, fejsbukaša i drugih građana protiv cenzure u Srbiji”.

Prema navodima iz pisma, dok građani pomažu unesrećenima iz poplavljenih i ugroženih područja, „vlast troši vreme i energiju na kršenje slobode izražavanja, napadajući i gaseći internet stranice koje pozivaju na odgovornost”.

„Zahtevamo da vlast odmah prestane da napada slobodu izražavanja, prestane da ometa rad kritički opredeljenih internet stranica i počne da odgovara na pitanja koja joj javnost s neospornim pravom postavlja”, stoji u pismu.

„Zahtevamo da vlast poštuje i sva ostala prava i slobode, kao i vladavinu prava”, dodaje se u pismu i traži da odmah budu objavljena imena stradalih u poplavama i da raspolaganje doniranim novcem bude transparentno.

„Zahtevamo kraj cenzure i početak odgovornosti”, stoji na kraju pisma, koje je, zajedno s listom potpisnika, objavljeno na sajtovima pokreta Udruženi građani za Srbiju, Građanskih inicijativa, kao i na mnogim drugim blogovima i fejsbuk
stranicama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi