Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ako komentarišete odluku RRA da obustavi postupke protiv televizija na kojima je gostovao Kristijan Golubović?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 06. 2014.

Izvor: Danas

Ako komentarišete odluku RRA da obustavi postupke protiv televizija na kojima je gostovao Kristijan Golubović?

Pitanje - odgovor

Vukašin Obradović, predsednik NUNS

Ova odluka nije iznenađujuća i predstavlja kontinuitet u radu RRA i njihovom odnosu prema sadržaju sličnom ovome o kojem su sada odlučivali. RRA je upravo i doprinela umnogome u kristijanizaciji naših TV emitera, tako da je bilo iluzorno očekivati da će pokrenuti neke drastične mere protiv televizija. Razočaran sam, ali ne i iznenađen.

Nino Brajović, generalni sekretar UNS

RRA je mogla da izrekne neku meru prema emiterima u čijim je emisijama gostovao Kristijan Golubović. Uporište za to su mogli da imaju u Kodeksu o ponašanju emitera. Kao što smo i ranije isticali, nije posao medija da popularizuju ljude koji su pravosnažno osuđeni za krivična dela ukoliko tim publicitetom neće biti pokrenuta pitanja od javnog interesa

Milomir Marić, novinar

Ta odluka je doprinos širenju slobode medija u Srbiji. Kristijan Golubović je jedan od najvećih mislilaca naše epohe i bilo bi zaista neozbiljno da mu se zabrani sloboda govora.

Zoran Kesić, autor i voditelj emisije „24 minuta“

Očekivao sam da će tako biti. Znate, ja sam bio u RRA. To lepo telo ima prostoriju sa velikim persijskim tepihom pogodnim da se pod njega svašta gurne. I oni ga u tom smislu i upotrebljavaju. Druga logika kojom se vodi RRA i naše društvo uopšte, jeste - pravimo se mrtvi i čekamo da prođe. Taman posla da nekog kažnjavamo, na šta bi to ličilo?!

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi