Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nemam veze sa OEBS-om i NUNS-om
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 06. 2014.

Autor: Vesna Pešić Izvor: Politika

Nemam veze sa OEBS-om i NUNS-om

Od brojnih imena potpisnika protestnog teksta „U lice cenzuri”, u svom uvodniku „Cenzura” Ljiljana Smajlović navodi samo moje ime i ime Vukašina Obradovića (predsednik NUNS-a), ogorčeno se pitajući gde su bili OEBS i NUNS kada je pre nekoliko godina trebalo dići glas protiv drakonskog zakona o javnom informisanju, koji je vanrednom brzinom usvojila Tadićeva vlast.

 

Ona tu vidi nekakav vrhunac političkog licemerja i dvostrukih standarda. Ne znam kako je mene povezala sa ove dve organizacije, sa kojima nemam baš nikakve veze, kao ni Vukašin Obradović, koji danas jeste predsednik NUNS-a, ali u vreme kada je taj zakon donesen nije bio.

Pretpostavljam da ni g. Smajlović, kao sadašnja predsednica UNS-a, ne preuzima odgovornost za sve aktivnosti te organizacije. Ona zlonamerno pokušava mene da poveže sa glasanjem poslanika LDP-a za taj zakon, jer ona zna da tu nema optužnice protiv mene. Javna je činjenica da sam ja, nasuprot poslaničkoj grupi, glasala protiv tog zakona. Pa ipak mi podmeće „dvostruke aršine i licemerje”.

A onda sama sebi skače u usta kada mi zamera što sam svojim potpisom tražila pravdu i za neki „Telepromoter”, jedan od cenzurisanih internet medija, tražeći zapravo primenu dvostrukih aršina. Reč je o klasičnoj zameni teze: ona skreće pažnju sa stvarnog problema – skidanje sajtova, a ne pita se zašto se skidaju sajtovi. Vrhunac njenog podmetanja je da smo ja i Vukašin Obradović potpisali žalbu Savetu za štampu, tražeći da se osudi list „Politika” zato što je objavio komentar u kome smo oboje bili kritikovani.

Ne, gospođo Smajlović, žalbu sam potpisala jer nemoralnijeg i gnusnijeg teksta u listu „Politika” nije bilo još od vremena humoreske „Vojko i Savle”. Sigurno ne bih potpisala tu žalbu zato što sam „kritikovana” zbog podrške Demokratskoj stranci, jer izbor stranke u višepartijskom sistemu ne može biti predmet kritike. Vaše ohrabrivanje takve „kritike”, samo govori o tome koliko su opasno ugrožene demokratske slobode.

Vaša poenta kako je samocenzura procvetala pod Tadićem i Dinkićem, stoji pred pitanjem: zašto je ima još više i kad njih više nema.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi