Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ispovest privedenog zbog posta na Facebook-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 06. 2014.

Izvor: Mondo

Ispovest privedenog zbog posta na Facebook-u

P. P. (18) je ceo dan punio džakove za nasip. To veče napisao je na Facebook profilu o poplavama ono što je čuo od drugih volontera u Bariču. Dan posle je priveden.

Ćeliju je delio sa dilerom i osumnjičenim za ubistvo. P. P. nikada nije kažnjavan, piše "Blic". Uhapšen je u kući. Privela su ga dvojica policajaca u civilu. Nisu mu rekli razlog.

"Tek kasnije, kada sam doveden u stanicu policije "29. Novembar" i kada je trebalo da dam izjavu, čuo sam razlog hapšenja. Potom sam prebačen u Palatu pravde.

Prvo mi je rečeno da ću biti zadržan samo 48 sati, a potom je doneta odluka o pritvoru do 30 dana. Ipak, izašao sam posle devet dana", priča ovaj osamnaestogodišnjak. Dalje dodaje: "Policajci, sudija i tužilac bili su korektni prema meni."

P. P. kaže da isprva nije mogao da poveruje da mu se dogodilo da bude uhapšen.

"Sebe nikada nisam mogao da zamislim u takvoj niti u sličnoj situaciji. Nisam mogao ni da zamislim da ću dopasti zatvora. A onda šok. Privode me. Onda novi šok, ostajem u zatvoru. Ja sam samo napisao da je "prvog dana poplava bilo 300 mrtvih, nažalost". Napisao sam ono što su tog dana dok smo volontirali u Dubokom kod Bariča ostali pričali. I ja ostajem u zatvoru", priča.

U ćeliji - jedan za drogu, drugi za ubistvo - i P. P. za post na Facebook-u.

"Njih dvojica pitala su me zašto sam uhapšen. Rekao sam zbog Facebook-a.  Oni su se smejali... a ja sam, potresen kao nikada u životu, samo razmišljao kada ću izaći", kaže "Blicov" sagovornik.

I onda su počeli zatvorski dani. Bez kraja i u strahu koliko će trajati. P. P. kaže da je jedino mislio o tome "da ovi dani prođu". Nije više bio siguran ni u šta. Ipak, u zatvoru su drugi bili, kako sam kaže, "okej".

"Ali znaš da nisi kriv. Olakšanje mi je bio moj advokat. Roditelji su mi bili u panici, prijatelji zabrinuti. Na Facebook, čini mi se, neću nikada više", kaže mladić.

P. P. je pušten pre dva dana. Već radi. Trener je fitnesa i instruktor. I kaže: "Samo se nadam da ću izaći iz ove strašne situacije i da neću imati probleme".

Inače, protiv P. P, K. M. i I. M. podneta je krivična prijava zbog postova na društvenim mrežama. Osumnjičeni su za širenje panike i nereda. Terete se na osnovu člana 343 KZ, iako nema vidljivih posledica njihovih dela, navodi "Blic".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi