Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tasovac u duelu sa DS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 06. 2014.

Autor: M. K. Izvor: Danas

Tasovac u duelu sa DS

Na jučerašnjoj sednici Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine narodni poslanici su, u prisustvu resornog ministra Ivana Tasovca, govorili o cenzuri na internetu i u medijima, posebno se osvrnuvši na pismo premijera Aleksandra Vučića OEBS-u i hakerske napade na sajt Peščanik.

Raspravu je pokrenula poslanica DS Aleksandra Jerkov, koja je upitala Tasovca zašto se Ministarstvo nije oglasilo povodom „utišavanja svake vrste kritike aktuelnoj vlasti, koja je u poslednje dve-tri nedelje očigledna“.

Osim toga, predsednica Odbora Vesna Marjanović (DS) je ministru sugerisala da razgovara sa premijerom Vučićem, jer, „čak i ako su izrečene neke neistine, ne treba da se svađa sa OEBS-om, već da argumentovano objasni zašto to nije tako“.

Tasovac je na to odgovorio da je Marjanovićeva, obrativši mu se po njemu neprimereno i govoreći da se premijer „svađa“ sa OEBS-om, izašla iz svoje nadležnosti.

„Ako tretirate ministra kulture kao goluba pismonošu, onda ćete imati i takvu reakciju“, kazao je Tasovac dodavši da je „začuđen“ zašto se OEBS nije obratio nijednom državnom organu za zvaničan stav o onome što se dešava u Srbiji, kao i da je internet nemoguće cenzurisati.

Stavovima poslanica DS pridružio se Marko Đurišić iz NDS, koji je istakao da se na svaku reč kritike danas reaguje preterano i da umesto toga treba prvo sve proveriti, napominjući da treba istražiti zašto je Peščanik bio blokiran, te „da možda nije mogao u tom trenutku da primi dovoljno posetilaca“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi