Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Teoretičari i novinari o krizi profesije u Bijelom Polju od 13. do 15. juna
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 06. 2014.

Izvor: radiobijelopolje.me

Teoretičari i novinari o krizi profesije u Bijelom Polju od 13. do 15. juna

Učesnici Druge međunarodne naučno-stručne konferencije Mediji i PR koja se održava od 13. do 15. juna u Bijelom Polju sa temom ''Novinarstvo kriza profesije'' su već poznati a među njima su i neka od trenutno najpoznatijih imena iz teorije i prakse u Evropi i regionu.

 

Prema riječima jednog od organizatora konferencije predsjednika UO Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore Dragića Rabrenovića za ovaj skup se sa naučnim radom prijavilo 38 profesora i doktoranada iz ukupno 12 država.

''Ovo je prilika da na jednom mjestu novinari i teoretičari raspravljaju o izuzetno aktuelnoj temi kod nas i u svijetu i da na dva panela i okruglom stolu razmjene znanja i ideje za prevazilaženje trenutnog stanja'' ističe Rabrenović.

Planirano je da u petak 13. juna na otvranju osim predstavnika organizatora i pokrovitelja konferencije govori i ambasador Italije u Crnoj Gori Vićenco del Monako, a da nakon toga održe predavanje ključni govornici Paolo Manćini iz Peruđe i Ričard Ruk iz Londona.

Nakon toga će na panelima učestvovati predstavnici partnerskih fakulteta i urednici i novinari istaknutih medija iz Evrope i regiona. Kako je saopšteno u subotu 14. juna će se održati sesije sa izlaganjima naučnih radova koji će biti objavljeni u novom međunarodnom časopisu Media and Communication/Mediji i komunikacije.

Organizator ove konferencije koja se po drugi put održava u Bijelom Polju je Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore, dok su suorganizatori pomenuti naučni časopis i Akademija društvenih nauka.

Partneri su Fakultet političkih nauka Univerzitet Crne Gore, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, Pravni fakultet ''Justinijan I'' Univerziteta ''Sv. Kiril i Metodij'' iz Skoplja, Filozofski fakultet Univerziteta u Zenici, Fakultet za sport Univerzitet ''Union Nikola Tesla'' iz Beograda i Udruženje novinara Srbije - UNS.

Domaćini su Opština Bijelo Polje, Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje, Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore, dok su pokrovitelji Ministarstvo nauke Crne Gore, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Crne Gore i Agencija za elektronske medije Crne Gore.  

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi