Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Čović: Nikad nisam prvi udario
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 06. 2014.

Izvor: B92

Čović: Nikad nisam prvi udario

Predsednik KK Crvena zvezda i potpredsednik FK CZ Nebojša Čović potvrdio je da je bio kod TV Kopernikus u utorak uveče, ali demantuje da je napao Dejana Anđusa. Anđus je optužio Čovića da ga je vređao i pet puta udario nakon emisije, na šta Čović prvo nije želeo da komentariše.

 

"Tačno je da sam otišao do tamo, da pitam zašto se bavi lažima. Hteo sam samo objašnjenje od Anđusa. Izneta je lavina neistina. Nikada u životu nisam nekoga udario prvi, uvek sam se branio", rekao je Čović.

Anđus je istakao da ga je Čović napao nakon što je kritikovao rad FMP-a, koji bi trebalo da bude filijala za mlade igrače Zvezde, a u njemu igra Čovićev sin Filip.

"Ovo nema veze sa Crvenom zvezdom, iako je Anđus koristio i KK CZ i FK CZ za napade na mene, od trenutka kad sam mu rekao da ne moze da reketira trenera Zvezde. Nijednog trenutka nisam imao animozitet prema njemu. Javne kritike dopuštam, ali ne i laži i medijsku harangu na mene i porodicu. O tome i ovom događaju ćemo raspraviti na odgovarajućem mestu", rekao je Čović.

"Ako je Anđus lagao tokom emisije, ko garantuje da nije posle toga? Da li čovek koji tako agresivno vodi emisije može biti napadnut ili je napadač? Nije prvi put da smo Anđus i ja imali razgovor posle njegove emisije. Gde sam se sve nalazio s novinarima ulica je divno mesto. Nije neobično što sam ga tu potražio. Što se tiče navijača, neka se sami jave i kažu da li su tamo bili", dodao je čelnik Zvezde.

Čović se slaže sa saopštenjem NUNS-a da je fizička bezbednost novinara osnovni preduslov za slobodu medija i javne reči, a država je dužna da to osigura, ali se pita kako je moguće da je NUNS završio istragu i zna da je bio napad na novinara?

"Možda NUNS nije imao nameru ali ovo je prejudiciranje. Sinoćnja emisija je iskorišćena od strane (Dejana) Anđusa i (Milovana) Jovanovića za napade na mene i moju porodicu. Prvi napad na mene je u emisiji, a drugi posle emisije. Očekujem da pravna država radi svoj posao. Bezbednost svih građana garantovana Ustavom", rekao je Čović.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi