Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tasovac je rekao da cenzure nema
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 06. 2014.

Izvor: Danas

Tasovac je rekao da cenzure nema

Kako komentarišete ćutanje ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca povodom debate o medijskoj cenzuri?

Saša Mirković državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja

Ne slažem se sa ocenom iz vašeg pitanja, jer smo se kao Ministarstvo kulture i informisanja oglasili na tu temu pre izvesnog vremena kada nam je upravo Danas postavio pitanje o cenzuri i sve češćem nestajanju sadržaja na internetu. To je i objavljeno 28. maja. Takođe, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac je opširno pričao o toj temi pre nekoliko dana na skupštinskom Odboru za kulturu i informisanje, a što je preneto u većini medija.

Dijana Vukomanović, šefica poslaničkog  kluba SPS u Skupštini Srbije

Zaista nemam komentar. Ne mogu da se stavim u ulogu ministrovog portparola.

Vukašin Obradović, predsednik NUNS

Ministar Tasovac je u nekoj vrsti „nemoguće misije“. Očigledno, pokušava da neizjašnjavanjem o nekim ključnim medijskim pitanjima, poput cenzure ili tabloidizacije, zadrži u javnosti imidž liberalnog intelektualca. U isto vreme, trudi se da svira melodiju po partituri koje se prilično strogo drži dirigent Aleksandar Vučić. Ne znam do kada će u tome uspevati jer i ćutanje je više nego jasan odgovor.

Janko Baljak, reditelj

Koliko znam, on nije ćutao, već je rekao da cenzure nema. Pitanje mu je bilo postavljeno vezano za obaranje Peščanika, i on je rekao da je to verovatno bio tehnički problem. Ministar Tasovac bi mogao, bar smo svi mi to od njega očekivali, da donosi malo kvalitetnije poteze. Deo javnosti očekivao je da mnogo više od njega, ali mislim da mu polako taj kredit ističe. Ali ne samo vezano za cenzuru. Mislim i da je suviše blagonaklon prema tabloidima. Mesecima smo svedoci da se zbog tabloidizacije društva većina javnih pitanja, poput hapšenja i smena, rešava u medijima, što je deo njegovog resora.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

05.06.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 16:03

Pohlepa

E, Saša Mirković ako ge ne odbrani, niko nece. Pohlepa je uglavnom značajan motiv, pa i za kaškanje u blatu.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi