Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ugled u ogledalu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 06. 2014.

Autor: Dejan Vukelić Izvor: Alo!

Ugled u ogledalu

Predsednik Republike Srbije, njegova ekselencija gospodin Tomislav Nikolić, u sredu je ponovo, sam, ničim izazvan, po ko zna koji put narušio sopstveni ugled, a time i ugled institucije i države na čijem je čelu, kada je za “kampanju kojom se podriva politički sistem, sprečava uspostavljanje pravne države i nastavak borbe protiv kriminala i korupcije” bez ikakvog dokaza optužio dnevne novine “Alo!”.

Šta je to, gospodine Nikoliću, “Alo!” učinio pa, kako kažete, u sklopu te kampanje “u kontinuitetu nastoji da naruši ugled predsednika Srbije”? Jesmo li mi vašu suprugu, inače domaćicu bez primanja, obukli u markiranu odevnu kombinaciju od 10.000 dolara da se šepuri po ojađenoj zemlji?

Jesmo li mi pekli rakiju dok su se Obrenovčani davili, a onda ih optužili da su sami krivi što su se udavili, da bismo na kraju, okruženi pretorijancima, otišli u njihov uništeni grad da im, kao na safariju, mašemo sa oklopnog transportera? Jesmo li mi onomad vašu taštu naterali da se iživljava nad lekarima i osobljem ugledne bolnice? Podržavamo li mi vaše korupciji i nepotizmu sklone saradnike kada prete državnim činovnicima ne bi li im ovi “završili” privatne poslove?

Tomislave Nikoliću, uprli ste pogled na pogrešnu stranu. Krivca za rušenje ugleda predsednika Republike ugledaćete svakog jutra u ogledalu neke od vaših brojnih stambenih jedinica. Kad se pozivate na volju građana koji su vas pre dve godine izabrali za šefa države, ne mislite valjda da su vam time dali mandat da radite šta vam je volja i unapred vas abolirali od svake odgovornosti?

Niste valjda toliko skrenuli s puta na koji ste voljom građana izvedeni? Poštovani predsedniče, uprkos pritisku na slobodu medija kojem ste nas vašim neosnovanim optužbama podvrgli sa najvišeg mesta u državnoj hijerarhiji, poručujemo vam da smo taj pritisak ozbiljno shvatili, ali ga se nismo uplašili. Nastavićemo da vas opominjemo svaki put kad zloupotrebite ili narušite ugled institucije na čijem ste čelu, a time i ugled države i građana koji su vas, građanina Nikolić Tomislava, postavili na to čelo. Tačnije, budite apsolutno sigurni da vam “Alo!” neće dozvoliti da nesmetano brukate i sebe i državu i narod. To je naša profesionalna i patriotska dužnost.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi