Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zavera ne postoji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 06. 2014.

Autor: P. D. Izvor: Danas

Zavera ne postoji

Premijer Aleksandar Vučić poistovećuje sebe i državu Srbiju i veruje da protiv njega postoji međunarodna zavera, ali to je pogrešno i netačno, navodi se u komentaru austrijskog dnevnika Prese povodom Vučićevih tvrdnji da „mnogi iz međunarodne zajednice, među kojima i neki ambasadori“, zajedno s medijima rade protiv njega, njegove porodice i države.

„Bio je to jedan od najspektakularnijih preobražaja od apostola Pavla“, ovim rečima bečki Prese komentariše Vučićev odlazak iz Srpske radikalne stranke, u kojoj je bio „agresivni“ saradnik haškog optuženika Vojislava Šešelja.

„Postao je naoko za sporazume sposoban, predusretljiv proevropejac koji teškim radom svoju zemlju želi da uvede u Evropsku uniju. Svoje nekadašnje zablude je odavno priznao i, još pre nego što je uskočio u vrh vlasti, bio je zatrpan pohvalama iz EU“, navodi Prese u uredničkom komentaru.

Međutim, kako list ocenjuje, „šminka je brzo spala“, a za to je bilo dovoljno to što je OEBS izrazio zabrinutost za stanje slobode medija u Srbiji. „Vučić je najpre zatražio izvinjenje OEBS-a, a potom je toj organizaciji prebacio da ‘laže’ i počeo da govori o međunarodnoj zaveri“, piše Prese.

List ocenjuje da „Vučić u svojoj prenaglašenoj reakciji sebe, Srbe i državu, izgleda, vidi kao jedno“. „Gospodine premijeru, ne živimo u 1914. godini. Niko ne postavlja Srbiji ultimatum. Niko ne želi nikakvo zlo Vašoj zemlji, ni ‘srpskom narodu’, koji tako često pominjete (ni manjinama, ukoliko ste njih zaboravili). Nema međunarodne zavere, naprotiv. Temelji za pristupanje Vaše zemlje Evropskoj uniji su postavljeni. Ne otežavajte nepotrebno prijateljima Srbije. Ne želimo da verujemo da je sve to bila samo fasada“, zaključuje bečki Prese.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi