Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Matiću, gde su pare?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 06. 2014.

Autor: N. I. Izvor: Informer

Matiću, gde su pare?

Predstavnica OEBS za slobodu medija Dunja Mijatović otkrila je da ta kancelarija finansira Vladinu Komisiju za istraživanje ubistava novinara, čiji je predsednik Veran Matić. I ništa tu ne bi bilo neobično da u Vladi ne kažu da nemaju pojma da OEBS daje bilo kakve pare za rad Komisije!?!

Volonterski ili...

Mijatovićeva je 10. juna za list „Danas“ rekla da će njena kancelarija nastaviti da pomaže Srbiji.

- Moja kancelarija je nastavila da pruža i finansijsku i političku podršku Komisiji za istraživanje ubistava novinara, koja pokazuje odlične rezultate... Zajedno smo radili i na kampanji za borbu protiv nekažnjivosti zločina počinjenih nad novinarima - poručila je Mijatovićeva.

Na drugoj strani, izvor Informera iz Nemanjine 11 ističe da prvi put čuje da OEBS finansira Komisiju i da im nije jasno gde su te pare, kad Vlada izdvaja sav potreban novac.

- Zaista mi nije jasno gde bi te pare mogle da odu... Ili gospođa Mijatović laže, ili su te pare negde nestale! Nema trećeg! - ističe naš izvor.

Član Komisije i predsednica UNS Ljiljana Smajlović kaže da je važna politička podrška OEBS, ali da ona ne zna da ih OEBS finansira.

- Prvi put čujem da je bilo neke druge finansijske podrške od strane OEBS za komisiju, koja inače radi volonterski - ističe Smajlovićeva za Informer.

Finansirali reklamu

Na drugoj strani, predsednik Komisije Veran Matić ističe da „OEBS ne finansira Komisiju za istraživanje ubistava novinara, niti tim povodom uplaćuje novčana sredstva“.

- OEBS je dosad učestvovao u promotivnoj kampanji Komisije, tako što je snosio deo troškova za angažovanje eksperata koji su izradili tu kampanju I to je sve! - naglašava Matić.

Dunja u klin, OEBS u ploču

Viši savetnik u OEBS Frane Marojević kaže za Informer da se „finansijska podrška Komisiji odnosi samo na kampanju“. Nejasno je, međutim, ostalo zašto je Dunja Mijatović u izjavi za „Danas“ rekla i da OEBS finansira Komisiju, ali i da radi na medijskoj kampanji. Dakle, i jedno i drugo.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

16.06.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 18:56

he he he

Svi naivni ko francuske sobarice, samo se čude.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi