Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Prećeno novinaru Telegrafa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 06. 2014.

Izvor: Telegraf

Prećeno novinaru Telegrafa

Zbog pisanja o sumnjivim poslovima u koje je uključen zajedno s načelnikom policijske stanice u Rumi Željkom Sekulovićem, vlasnik preduzeća "Matešić transport d.o.o" našem reporteru poručio: "Mene poštenog ste našli da prozivate! A posle se pitate zašto premlaćuju novinare?!". Ministar policije Nebojša Stefanović najoštrije osudio napad na novinara Telegrafa, na reakciju poziva i predsednik NUNS-a Vukašin Obradović.

Kako je Sekulović poručio da “ne zna o čemu novinari Telegrafa pričaju”, dali smo priliku i njegovom poslovnom partneru Matešiću da iznese svoju stranu priče.

On je, međutim, vidno uzbuđen rekao da ne samo da će se s našom redakcijom objasniti preko svog advokata koji već piše tužbu, već i da će uslediti fizičko razračunavanje.

 - Mene ste našli da prozivate, poštenog građanina! A, posle se pitate zašto premlaćuju novinare! – ljutito je poručio Matešić našem novinaru pre nego što je spustio slušalicu.

Nakon ovog vrlo neprijatnog razgovora koji smo shvatili kao pretnju i zbog koga očekujemo reakciju i zaštitu nadležnih, pokušali smo da dobijemo nekoga iz opštine Ruma, kako bismo proverili da li su upoznati s poslovima u koje su umešani Željko i Željko, policajac i biznismen.

Međutim, svi sagovornici na ovu temu, prema rečima opštinske službenice, odjednom su otputovali na službeni put, pa više nikog nije bilo u kancelariji.

 Ministar policije Nebojša Stefanović najoštrije je osudio napad na novinare Telegrafa:

- Nedopustiv je pritisak na medije i pretnje novinarima. Svako treba da radi svoj posao, a protiv takvih pojava država se odlučno bori i boriće se. Sve ostale navode treba da rešavaju institucije ove zemlje – poručio je Stefanović u izjavi za naš portal.

Na njegove reči nadovezao se i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović, koji je napad na novinara Telegrafa nazvao “klasičnim primerom bahatog ponašanja, koji je za svaku osudu”.

 - Jedina zaštita novinara u ovakvim slučajevima jeste informisanje javnosti i o najmanjem incidentu – bilo da je u pitanju verbalni ili fizički napad – kaže za Telegraf Obradović dodajući da je veoma važno sankcionisati ovakve napade, jer će tek onda kada se uvede kaznena politika prema ovoj vrsti napadača, stvari biti pokrenute sa “mrtve tačke”.

Podsećamo, na osnovu izjave nekoliko svedoka i validne dokumentacije, kojom je potkrepljen tekst “Na sumnjiv način do bogatstva: Kako je načelnik policije u Rumi došao do 300.000 evra”, ekipa Telegrafa objavila je priču o na sumnjiv način steknutoj imovini načelnika Policijske stanice u Rumi Željka Sekulovića.

 On je, prema našim saznanjima, pre šest godina zaradio oko 300.000 evra tako što je zajedno sa Željkom Matešićem, vlasnikom transportnog preduzeća “Matešić Transport d.o.o.”, najpre učestvovao u nameštenoj licitaciji, a potom protivpravno prodao parcelu u Šimanovcima koju je zajedno s Matešićem dobio na korišćenje na 99 godina, i to za neverovatnih milion evra!

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi