Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dejan Milenković prvi put govori o likvidaciji Slavka Ćuruvije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 06. 2014.

Autor: Vuk Z. Cvijić Izvor: Blic

Dejan Milenković prvi put govori o likvidaciji Slavka Ćuruvije

Milorad Ulemek Legija je hteo da likvidiramo Miroslava Kuraka i Ratka Romića, jer su oni ubili Slavka Ćuruviju, tvrdio je u svom svedočenju Dejan Milenković Bagzi.

 

Ta tvrdnja izazvala je burnu reakciju Romića, optuženog da je saizvršilac ubistva novinara. Milenković, koji je bio svedok saradnik u postupcima za ubistvo Zorana Đinđića i za druge zločine zemunskog klana, rekao je da je priču o Kuraku i Ro m i ć u započeo još 2006. na suđenju za ubistvo premijera, a da ga je završio ovim svedočenjem u Tužilaštvu za organizovani kriminal, 31. januara 2014.

On je tada prvi put rekao da su Romić i Kurak trebali da budu ubijeni zbog Ćuruvije, naglašavajući da ga niko na suđenju to nije pitao, pa zato nije o tome više govorio.

Na saslušanju u tužilaštvu Milenković je pristao i da se njegovo svedočenje zabeleži i tonski i kamerom.

On je naveo da je na suđenju za ubistvo premijera nabrajao koje su likvidacije izvršene i planirane, a kojih nema na optužnici.

Dušan Spasojević je okupio nas, članove klana i rekao da je Legija naredio da moramo da ubijemo Kuraka i Romića. Kao i kod svakog ubistva, unapred smo tačno znali šta treba da radimo, kako da se rasporedimo... Obično Miloš Simović organizuje ko će s kim biti u automobilima - svedočio je Milenković i detaljno opisao kako su pratili Kuraka i Romića.

On je naveo da Ulemek nije bio na tom dogovoru jer je kasnije došao u Šilerovu ulicu. Tada im je preneo da ga je kum Srđan Mijailović - Francuz obavestio kako Kurak i Romić traže sastanak sa njim.

Kurak nas je primetio da smo ga pratili i bilo mu je sumnjivo čim su obojica tražila sastanak sa Legijom.

Dogovorili su sa Legijom, pa smo odustali - svedočio je Milenković i dodao da je posle saznao da je trebalo da budu likvidirani Kurak i Romić jer su ubili Ćuruviju.

On je takođe opisao, kao i braća Miloš i Aleksandar Simović, odlazak sa Spasojevićem, Ulemekom i poznatom estradnom pevačicom u Novi Sad na ručak kod Nenada Opačića, vođe veterničkog narko-klana. Pričao je o zajedničkom odlasku na koncert Gorana Bregovića u hali “Spens”. Naveo je da su potom otišli u Šilerovu, dok su ostali bez njega, Spasojevića i Mileta Lukovića otišli dalje u provod. Čuo je i da je Miloš Simović izazvao neki incident kada su bili u klubu Džeja Ramadanovskog.

Pobesneo Ratko Romić

Dejan Milenković i Ratko Romić ušli su u oštru polemiku gde su govorili ponekad nerazgovetno i nezavršavajući rečenice, koristeći žargon.

ROMIĆ: Neka Milenković kaže da li je ranije pričao da je Legija naručio likvidaciju Kuraka i mene zbog navodne naše umešanosti u ubistvo Ćuruvije.

MILENKOVIĆ: Ne, nikada.

ROMIĆ: Znači, vi do sada niste davali detaljnu izjavu?

MILENKOVIĆ: Ne.

ROMIĆ: Koji je to razlog?

MILENKOVIĆ: Ja sam počeo o tome da pričam, kao što sam rekao na suđenju kada smo hteli da vas ubijemo. Međutim, niko me ništa nije pitao, i to nije bio predmet suđenja, nego se radilo o ubistvu premijera, tako da nisam pričao o tome.

ROMIĆ: A, ne. Na tom suđenju ste prvi put spomenuli da je Legija dao nalog preko Dušana Spasojevića da se ubiju Kurak i ja.

MILENKOVIĆ: Tako je.

ROMIĆ: I tada ste... Šta ste tada rekli? Zašto tada niste naveli ovo što ste naveli sada posle toliko vremena?

MILENKOVIĆ: Pa, ja sam tada pričao ne samo o tome, znači o tom nalogu da se vi ubijete, nego i o mnogim drugim ubistvima.

ROMIĆ (GUBI STRPLjENjE I VIČE): Pa ja tebe pitam konkretno za ovaj slučaj! Za druga ubistva te ne pitam!

MILENKOVIĆ: Niko me nije ni pitao dalje da pričam o tome, nije bio predmet tog suđenja.

ROMIĆ: Ali svedočio si. Vi ste bili svedok.

MILENKOVIĆ: To je bilo moje slobodno izlaganje kada sam svedočio i onda mi više niko nije postavljao pitanja. O tome više nisam odgovarao, kao što sam nabrojao i izvršene neke druge otmice i ubistva koja nisu na optužnici. Ni za ta ubistva me niko drugi nije pitao.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi