Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  VB: Presuda za aferu prisluškivanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 06. 2014.

Izvor: Tanjug, B92

VB: Presuda za aferu prisluškivanja

Rebeka Bruks, izvršna direktorka kuće "Njuz interešenel" medijskog magnata Ruperta Mardoka, oslobođena optužbi u aferi prisluškivanja telefona javnih ličnosti.

 

Bivši šef za komunikacije premijera Dejvida Kamerona i nekadašnji urednik tabloida "News of the world" Endi Kolson proglašen krivim za zaveru u aferi prisluškivanja telefona javnih ličnosti koja je potresala Britaniju.

Kolsona, koji je zbog skandala bio primoran da napusti premijerov kabinet, sada očekuje zatvorska kazna, a Kameron je odmah po objavljivanju presude javno izrazio žaljenje zato što je angažovao Kolsona za svog šefa za odnose s medijima. 

Istovremeno, bivši urednik "News of the world" Stjuart Katner je oslobođen krivice za neovlašćeno prisluškivanje telefona, preneo je Bi-Bi-Si. 

Tabloid "News of the world" ugašen je 10. jula 2011. godine pošto je izbio skandal zbog navoda da su novinari tog lista prisluškivali telefone i čitali telefonske poruke javnih ličnosti, ali i žrtava ubistva i terorističkih napada, poginulih vojnika i članova porodica stradalih, kao i brojnih javnih ličnosti, uključujući bivšeg britanskog premijera Gordona Brauna.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi