Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Izveštavanje o parničnom postupku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 07. 2014.

Autor: N. P. Izvor: Dnevnik

Izveštavanje o parničnom postupku

U prostorijama Osnovnog suda u Novom Sadu, juče je održana prva od nekoliko planiranih radionica posvećenih saradnji ove institucije s medijima, kao i izveštavanju o sudskim postupcima.

Novosadski Osnovni sud ovaj projekat sprovodi uz podršku USAID fondacije, a na prvoj radionici kojoj je prisustvovalo dvadesetak novinara štampanih i elektronskih medija, analiziran je parnični postupak u smislu njegovih elemenata koji najviše interesuju novinare. 

Na primeru jednog interesantnog parničnog postupka, predsednica Osnovnog suda Anđelka Stanojević i njeni saradnici su predočili sve "zamke" sličnih suđenja koje ponekad dovedu do senzacionalističkih naslova i polemika u javnosti.

Istovremeno je predstavljeno i štampano izdanje vodiča kroz parnični postupak namenjeno novinarima gde su navedeni i pojašnjeni najvažniji delovi ovakvih suđenja. 

Novinari su pozdravili ovakvu aktivnost Osnovnog suda i izneli neke predloge o poboljšanju saradnje uz napomenu da bi ovaj primer trebali da slede i ostali sudovi u Novom Sadu, pre svih Viši i Apelacioni, obzirom da njihove odluke privlače najviše pažnje javnosti.

Prema rečima Tijane Jakovljević, portparolke Osnovnog suda, radionice za novinare će biti nastavljene u septembru kada će biti obrađeni i drugi postupci koji se vode pred ovim sudom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi