Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  TV kritičari: Popović je dobio Mitrovića u prvoj rundi!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 07. 2014.

Autor: Dragana Rodić Vukas Izvor: Naše novine

TV kritičari: Popović je dobio Mitrovića u prvoj rundi!

Otkad je pukla tikva između Željka Mitrovića i Saše Popovića, najpre zbog pokretanja kablovskog kanala „Grand produkcije“, a onda i izbacivanja njihovih emisija iz programske šeme Pinka, varnice između dva dojučerašnja saradnika ne prestaju.

 

Saša je skidanje najgledanijih „Grandovih“ emisija iz programske šeme ružičaste televizije prokomentarisao kao Željkovu nameru da s njim ponovo trguje, a vlasnik Pinka je u svom maniru raskid višegodišnje saradnje sa Popovićem prokomentarisao rečima: „Važno mi je da tu bedu više skinem s vrata.“

O njihovom odnosu, međusobnim prepucavanjima, ali i o tome ko je u toj priči dobitnik, a ko gubitnik, kao i kakvu korist će od svega imati gledaoci, razgovarali smo sa TV kritičarkom Branislavom Džunov, koja nam je rekla da je Saša Popović u blagoj prednosti u odnosu na Mitrovića.

Saša Popović je napravio odličan poslovni potez i mora se priznati da je maher. On i Brena imaju tu magiju da privuku pevače, ali i sve one koji žele da budu u njihovoj službi, a istovremeno imaju sposobnosti da osete šta publika voli. Konačno, oni su i formirali tu publiku, kao i njen ukus.

Popović ima kredibilitet u domenu zabave, čak i onda kada greši, svi veruju u njegov njuh i smisao da napravi projekat koji će se dopasti srpskoj publici.

Za sada i u ovom trenutku nema sposobnijih i boljih od Saše i Brene kaže Branislava, a o odnosima između Pinka i „Granda“ dodaje:

To što se Mitrović i Popović prepucavaju je pogrešno i trebalo bi da se suzdržavaju jer su godinama lepo sarađivali. Zašto bi sada narušavali taj poslovni duh i biznis koji su izgradili? Njihov odnos govori dosta i o nama, odnosno našim naravima. Željko i Saša su bili dobri jedan drugome i godinama su od toga imali koristi i Pink i „Grand“.

Sada kada se razilaze trebalo bi da imaju bar malo gospodskog stila i da zadrže dostojanstvo jer je to ujedno i pitanje poslovnog morala. Na kraju, verovatno bi kadtad došlo do pucanja tih veza budući da se sa godinama i stvaraju neki novi interesi, a očigledno je da ga Saša Popović ima, ali i da Mitrović razvija neke svoje planove. Ona tvrdi da je u ovom trenutku teško reći za dva dojučerašnja saradnika ko je na dobitku.

Reći ko je dobio, a ko je izgubio u ovom slučaju podrazumevalo bi neke cifre i kalkulacije jer obojica rade na nekoj računici. Ipak, jasno je da je Saša Popović u poziciji da bira gde će otići, što je negde i kapitalistički princip, ideš tamo gde će ti biti bolje.

Da li će Mitrović imati snage da stvori nešto novo što želi i pokušava, to ćemo još videti. Svakako, videćemo i da li će se Popoviću i Breni pozlatiti ovaj transfer na drugu televiziju, zaključila je Džunov.

TV kritičarka tvrdi da gledaoci u njihovom međusobnom „ratu“ nisu ništa izgubili.

Pronalaženje zabave za televizijsku publiku neće biti problem. Videla sam spot kojim se reklamira nova audicija za „Zvezde Granda“ na Prvoj i odličan je. To znači da su ušli u novi dizajn jer su se susreli s novim kriterijumima na novoj televiziji.

Prva ima više standarde od Pinka u zabavi, što je i pokazala sa dva odlična šoua „Tvoje lice zvuči poznato“ i „Ples sa zvezdama“. Oni se zalažu za kvalitetnije populističke forme, kaže Branislava Džunov.

Za razliku od nje, TV kritičar koji nije želeo da mu spomenemo ime, tvrdi da je u ovom poslovnom duelu već na samom početku pobednik Popović. Najgledanije Pinkove emisije bile su „Grand šou“ i „Zvezde Granda“, a Željko sada pokušava da uradi ono što Saša radi više od jedne decenije.

Koliko je (ne)uspešan u tome govori i podatak da se na audicijama za Pinkove zvezde širom Srbije pojavi tek desetak ljudi, dok je interesovanje za Popovićevo takmičenje i dalje veliko. Činjenica je da i jedan i drugi kopiraju italijanske šouprograme, s tim da je direktor „Granda“ posvećen samo tome, a Mitrović ima i druge poslove, pa je logično da bude uspešniji u domenu zabave.

Ne znamo šta će biti na jesen, ali prvo poluvreme utakmice Pink - Grand završeno je u korist Popovića zaključuje naš sagovornik.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi