Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mirković: Privatizaciju čeka 81 medij u Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 07. 2014.

Izvor: Danas, Beta

Mirković: Privatizaciju čeka 81 medij u Srbiji

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Srbije Saša Mirković izjavio je juče da je u državnom vlasništvu 81 medij koji čeka privatizaciju ili je u nekoj fazi privatizacije.

Mirković je na sednici skupštinskog odbora za kulturu i informisanje rekao da prema podacima Agencije za privredne registre, u Srbiji ima između 1.300 i 1.400 medija, a da je u oko 10 odsto počelo povlačenje države iz vlasništva. On je kazao i da je pri kraju izrada tri medijska zakona o javnom informisanju i medijima, elektronskim medijima i zakona o javnim medijskim servisima (Radio televizija Srbije i Radio televizija Vojvodine).

„Dobili smo određene komentare i mišljenja iz Evropske komisije. Mi smo na te komentare poslali odgovore“, rekao je Mirković navodeći da će narednih dana otputovati u Brisel i u direktnoj komunikaciji pokušati „što je moguće više da ubrza proces“ kako bi se oni našli u skupštinskoj proceduri.

Mirković je naveo i da će ti zakoni, posebno zakon o javnom informisanju i medijima, doneti „boljitak“ kada je u pitanju povlačenje države iz medija.

Komentari (4)

ostavi komentar
sre

09.07.

2014.

Fotoreporter [neregistrovani] u 15:28

Pu, djubrad jedna

Ne, ne čeka, nego on i ostale "gazde" , popularno "medijski tajkuni" priželjkuju. More, ima ciglu da uvatim, pa koga stigne! Neko ce od ovih debelijih da bude...

Odgovori
sre

09.07.

2014.

Dragance [neregistrovani] u 15:18

Dokle bre?

Pa, možda će boljitak doneti Mirkoviću i družini, ali gradjanima, a posebno novinarima i ostalim medijskim radnicima koji ne rade za nihove prevarantske firme svakako neće.

Odgovori
sre

09.07.

2014.

Milutin [neregistrovani] u 15:12

Jel štucaš?

Odvratno, kada vidim ovog lika odmah počinjuem da psujem, a to mi nije manir. Mirkoviću, jel štucaš?

Odgovori
uto

08.07.

2014.

Саша Тодоровић [neregistrovani] u 12:52

ЈИП "Књажевац"

Приватизација локалних медија је "чудо невиђено"! Захваљујући томе, Књажевац од 2010. године нема локалну РТВ! Не ваља, господо...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi