Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Medijski zakoni u završnoj fazi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 07. 2014.

Izvor: RTV

Medijski zakoni u završnoj fazi

Početkom avgusta pred poslanicima republičkog parlamenta trebalo bi da se nađu tri madijska zakona: Zakon o javnom informisanju, o elektronskim medijima i o javnom servisu.

Tome u prilog ide i najava iz resornog ministarstva za Radio Novi Sad prema kojoj su Zakoni u završnoj fazi i trebalo bi uskoro da budu upućeni Vladi i Skupstini Srbije na usvajanje.

Podsetimo, Nacrt zakona o javnim servisima poslat je u Brisel početkom meseca, dok su prethodno Evropskoj komisiji upućena i druga dva medijska zakona- o javnom informisanju i o elektronskim medijima.

Pomoćnik ministra kulture i informisanja Saša Mirković tada je izrazio očekivanje da sva tri medijska zakona u kratkom roku budu vraćena pošto Evroska komisija o njima da svoje mišljenje.

Mirković je rekao da je utvrđeno da u raznim oblicima državnog vlasništva u Srbiji ima 81 medij, a ne 79, kako je ranije navedeno.

On je napomenuo da se sa Briselom o medijskim zakonima vodi "veoma intenzivna komunikacija" i da su već dobijeni određeni komentari.

On je naveo i da je, prema podacima Agencije za privredne registre, u Srbiji registrovano "1.300 do 1.400 glasila", kao i da je manje od deset odsto njih u državnom vlasništvu.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

22.07.

2014.

MilutinX [neregistrovani] u 12:31

Mnogo sam ljut

Opet ovaj Mirković. Pa dobro čoveče, da vidimo tvoje deonice B92 i na koji način si došao do njih. Da pročešljamo malo ANEM, da se pitamo za donacije i na koji način su trošene.
Drugari, očigledno da vam je ponestalo love i borite se da na bilo koji način dođete do nje. I to je regularno, ali nije regularno da do radite na štetu preostalih javnih medija, građana koji su njihovi vlasnici, kao i novinara i medijskih radnika zaposlenih u njima. I tačka.
Ako vam ovaj Sklopiprst to toleriše, građani, da se ponovim, vlasnici javnih medija koje pokušavate po svaku cenu da otmete ili ugasite, sasvim sigurno neće. Živi bili pa videli.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi