Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nagip Arifi demantuje da je „izbacio novinare“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 07. 2014.

Autor: V. Ristić Izvor: Danas

Nagip Arifi demantuje da je „izbacio novinare“

Kabinet predsednika Opštine Bujanovac Nagipa Arifija demantovao je navode iz saopštenja upućenog javnosti urednika albanskog portala „Tituli“ koji su optužili Arifija za udaljavanje sa sednice njihove novinarske ekipe, te da na taj način pokušava „da disciplinuje novinare“.

 

„Novinari portala 'Tituli' neprilično su se ponašali na sednici Opštinskog veća, pokušavajući da imitiraju spavanje i glasno hrčući, zbog čega im je predsedavajući Nagip Arifi predložio, da ako su umorni, izađu da se osveže, pa da se vrate“, stoji u saopštenju kabineta predsednika bujanovačke opštine.

U saopštenju se dodaje „da se motivi za ovakvo ponašanje novinara portala 'Tituli' kriju u činjenici da je opština prestala da finansira njihov rad, pošto nisi podneli izveštaj o trošenju novca koji su dobili iz opštinskog budžeta za prošlu godinu za prethodni period, te da nisu izvestili o realizovanim projektima kao nevladina organizacija, za šta su dobili sredstva“.

„Ponašanje novinara ovog portala na poslednjoj sednici Opštinskog veća i pokušaj fabrikovanja afere najobičniji su metod reketiranja opštinske vlasti u Bujanovcu, koja je u dosadašnjem periodu dokazala opredeljenje za potpunu javnost rada i slobodu informisanja“, konstatuje se u saopštenju.

Novinari portala „Tituli“ tvrde da su sa sednice izbačeni zato što su „snimili nekoliko gradskih većnika kako spavaju na sednici, što je zasmetalo predsedniku opštine, te ih je on na neprimeren način udaljio sa sednice i onemogućio normalan rad“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi