Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Transparetno finansiranje medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 07. 2014.

Izvor: Fonet

Transparetno finansiranje medija

Poslanica Srpske napredne stranke Marija Obradović izjavila je danas, tokom načelne rasprave o tri medijska zakona u Skupštini Srbije, da oni omogućavaju transparentno finansiranje medija.

Ponudi dobar projekat i neće biti problema za finansiranje, rekla je Obradović i navela da se u medijskoj sferi moraju uspostaviti standardi i da je zadovoljna ako je najveća zamerka na set medijskih zakona to što će se javni servisi finansirati iz budžeta narednih godinu i po dana dok ne bude uvedena taksa.

Obradović je navela i da je Predlogom zakona o javnom informisanju i medijima predviđeno da Novinska agencija Tanjug, Radio Jugoslavija i Panorama iz državnog budžeta do jula 2015. godine dobiju ukupno 536 miliona dinara.

Reagujući na primedbe opozicije o postojanju cenzure u Srbiji, Obradović je rekla da SNS kada je došla na vlastnije smenila nijednog urednika u medijima u Srbiji niti je uticala na to ko će od novinara o čemu izveštavati.

Aleksandar Vučić je najnapadaniji političar u Srbiji, smatra Obradović uz napomenu da opozicija svoje stavove o navodnojcenzuri iznosi iz dana u dan na raznim medijima.

Obradović je navela i da je prema podacima do kojih je došla na medijske zakone podneto ukupno oko 150 amandmana.

Na primedbe opozicije što se zakoni donose po hitnom postupku, Obradović je zapitala da li bi bilo bolje daposlanici odu na odmor i da važni zakoni čekaju.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije nastoji da stvori uslove za otvaranje što većeg broja pregovaračkih poglavlja uprocesu pridruživanja Evropskoj uniji, kao i da privuče što više sredstava iz predpristupnih fondova EU.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi