Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Predrag Sarapa: Osećam se ugroženim
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 10. 2014.

Izvor: Fonet

Predrag Sarapa: Osećam se ugroženim

Beogradski novinar Predrag Sarapa, doskorašnji urednik autorske emisije na Studiju B, u današnjem saopštenju upozorava da se "oseća ugroženim, ali da ga to neće sprečiti da govori istinu o cenzuri i medijskom teroru koji se sprovodi nad svim građanima koji ne izražavaju diktirano mišljenje".

 

"Obaveštavam vas da su pritisci i neistine koje se plasiraju protiv mene, moje slobode delanja, govora, življenja već oproban metod koji je korišćen prilikom diskvalifikacija mojih pokojnih kolega", navodi Sarapa.

On, pri tome, podseća da je "uvod u ubistvo Slavka Ćuruvije i progon drugih kolega, počeo zastrašivanjem, iskrivljavanjem istine i ućutkivanjem".

"Osnovno ljudsko pravo je pravo na slobodu. U mojoj zemlji me progone i zabranjuju mi da radim posao koji sam radio 20 godina, a sve pod parolom kvazi objektivnosti", navodi Sarapa.

"U mojoj emisiji gostovali su predstavnici svih stranaka", dodaje Sarapa u saopštenju, "ali i mnogobrojne nestranačke ličnosti".

"Osnovni princip gušenja slobode medija", napominje Sarapa, "upravo počinje prebrojavanjem gostiju u emisiji na osnovu partijske, polne, verske, starosne ili neke druge različitosti".

Sarapa tvrdi da način spočitavanja njegovog minulog rada i njegove ličnosti "podseća na najgore metode kojima se manipulisalo u diktatorskim režimima".

"Javni servis Beograđana, takozvani kolegijum sve više podseća na tabloidni desk koji se koristi za direktne pretnje sugrađanima danas meni, a ubuduće bilo kome", upozorava Sarapa.

 

Komentari (2)

ostavi komentar
pon

06.10.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 18:11

i ovde dosta vise

I Sarapa i Olja Beckovic su nam se popeli vise na glavu. Nismo videli da ste se zalagali za novinare koji su izgubili posao 2000, pa nadalje.

Odgovori
pon

06.10.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 17:41

Pitanje

Ajde bre vise sa Sarapom dosta...uhvatili ste se Sarape ko pijan plota...Cutite vec dve i po godine o svim novinarima i NOVINARIMa kojisu ostali bez posla i koji leba nemaju...nikoo ih ne pominje ni saopstenje niste napisali...a dobro znate da je od pada DS vlasti i dolaska naprednjaka proterano skoroo sve i svako ko misli svojom glavom...Sarapa nije ostao bez posla a ima i tezgu pa da mu ne bude malo mnogo...tako da drage kolege nemojte lelekati za onima kojima preliva ...pokazite paznju i prema onima stu su zarad odbrane principa ostali bez icega i cija su deca gladna..Sto niste branili Pravdu kad je Vucic likvidirao...sto...sto niste brinuli za te ljude...niste jr je bilo moderno zgaziti sve sto je imalo ikakve veze s Djilasom...i sad ispade da je Sarapa nekakav novinar...ta manite se toga...Olji Beckovic svaka cast i postovanje...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi