Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Studio B: Pamtimo DS po mešanju u medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 10. 2014.

Izvor: RTV

Studio B: Pamtimo DS po mešanju u medije

Uređivački kolegijum beogradske RTV Studio B ocenio je danas da potpredsednik Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović nije objektivan u oceni programa tog medija i naveo da su funkcioneri DS dok su bili na vlasti grubo uticali na uređivačku politiku gradskog glasila.

Uređivački kolegijum Studija B uputio je Stefanoviću otvoreno pismo nakon njegovog poziva građanima da se okupe i izraze protest zbog ukidanja emisija "Utisak nedelje" na B92 i "Sarapin problem" na Studiju B, kao televizijskih sadržaja u kojima su se mogla čuti mišljenja sa različitog političkog spektra.

Kolegijum je Stefanoviću predložio da pozove građane da se priključe akcijama tog medija za pomoć poplavljenom Kladovu, bolesnoj deci, mladim talentima ili napuštenim životinjama.

"To smatramo etički daleko ispravnijim, nego da štitite, tobože, ugrožena prava, jednog novinara, koji je po stažu najkraće u Studiju B, i koji se nikada nije bavio onim što je naša osnovna dužnost, a to su gradske teme, već isključivo politikom i to setićete se, vrlo selektivno i jednostrano", navodi se u pismu.

Dodaje se da novinar Predrag Sarapa platu još prima "na teret Beograđana", iako od sinoć vodi emisiju na jednoj privatnoj televiziji u Crnoj Gori.

"Za njega, dakle, ne morate brinuti. Njemu želimo svaku sreću, a Vama dobrodošlicu u Masarikovu 5! Bićemo, kao i uvek i svima, dobri domaćini", navodi se u pismu.

Kolegijum je naveo da Studio B opstaje i pored turbulentnih događaja, jer su mu na "prvom mestu Beograđani, a ne stranke".

"Na žalost, neke od njih, a među njima i Vašu pamtimo po direktnom, svakodnevnom i grubom mešanju u uređivačku politiku Studija B. Pamte to dobro i Beograđani. Mnogi analitičari baš taj prekomerni uticaj na naš program vide kao glavni uzrok izbornog debakla Demokratske stranke u Beogradu", navodi se u pismu.

Stefanović pozvao na protest zbog cenzure

Stefanović je danas pozvao građane da učestvuju u protestima zbog ukidanja emisije "Utisak nedelje" na B92 i "Sarapin problem" na televiziji Studio B i ocenio da je reč o pokušaju cenzure i uticaja na uređivačku politiku.

"Najoštrije osuđujemo ukidanje emisije 'Utisak nedelje' i to, kako stoje stvari, direktnom voljom predsednika Vlade Srbije (Aleksandra Vučića)", rekao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije.

On je zatražio da se "Utisak nedelje" i "Sarapin problem" vrate na program, jer su, kako je ocenio, bitne za objektivno informisanje i jer su građanima nudile informacije koje nisu bile "direktno servirane iz vlade".

Stefanović je pozvao građane da se pridruže protestu Nezavisnog udruženja novinara Srbije koji je zakazan za ponedeljak, 6. oktobar, u 21 sat ispred televizije Studio B.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi