Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Milion ima "zaostale" televizore
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 10. 2014.

Izvor: Tanjug, B92

Milion ima "zaostale" televizore

Državna sekretarka Ministarstva telekomunikacija Tatjana Matić kaže da oko 800.000 do milion ljudi u Srbiji nema nove TV, pogodne za praćenje digitalnih kanala.

Nakon digitalizacije oni će morati da nabave ili nove uređaje ili "set top boksove", kako bi mogli da primaju TV signal.

"Važno je da razumemo da naši stari televizori, koje ima oko 38 odsto naših gradjana, oni će nam i dalje biti potrebni i ukoliko nismo razmišljali da ih zamenimo, onda je najbolje da se kupe ti adapteri", kazala je Matić za RTS.

Ona je kazala da su "set top boksovi" koji su sada u prodaji skupi, jer je potražnja mala, odnosno da će posle nove godine biti jeftiniji i očekuje se da koštaju oko 2.500 dinara. Matić je upozorila ljude da pri kupovini provere da li "set top boksovi" imaju žig o kvalitetu. 

Matić je podsetila da će najugroženiji građani, primaoci novčane socijalne pomoći i penzioneri sa najnižim penzijama koji žive sami u domaćinstvu, dobiti besplatne adaptere za digitalni signal i da će naredne nedelje početi prijavljivanje za njih. 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi