Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Protest ispred Studija B
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 10. 2014.

Autor: A. V. Izvor: Politika

Protest ispred Studija B

Novinari i građani okupili su se ispred palate „Beograd”, u kojoj je RTV Studio B, kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog izostavljanja emisija „Sarapin problem” i „U centru” iz programske šeme ove medijske kuće.

 

- Ukidanjem TV emisija poput „Utiska nedelje”, „Sarapinog problema” i „U centru” smanjuje se proces razmene mišljenja i ideja, a sumnje da vlast u Srbiji guši slobodu govora ostaju - navodi se u „Proglasu o medijskim slobodama u Srbiji” koji je pročitala Jovana Gligorijević, iz Izvršnog odbora NUNS-a, koji je i organizovao skup.

- Umesto da se suoče sa činjenicom da se medijski prostor u Srbiji sužava, izvršne vlasti peru ruke od svega i ponavljaju da nisu ni za šta krive. To je cinizam i uvreda u lice čitavoj novinarskoj profesiji i samo pojačava sumnju da vlasti stoje iza pokušaja gušenja medijske slobode - dodaje se u proglasu koji su okupljeni građani i novinari potpisivali.

Na skupu je bio i Predrag Sarapa koji je za naš list rekao da će do 22. oktobra biti na godišnjem odmoru, a da će onda videti šta će dalje.

- Sinhronizovano sa saopštenjima tzv. Kolegijuma Studija B, stizale su mi pretnje sa raznih neimenovanih brojeva da pazim šta pričam. Nikad u životu nikog nisam vređao, pa prema tome nemam šta da pazim - rekao je Sarapa.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

08.10.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 17:22

auuu

Mnoge emisije su nestale, da ne govorim o 2000. godini, pa niko nije protestvovao. Sarapina emisija je bila ruglo. Dajte se urazumite.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi