Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nagrade za "Dramu u taksiju" i "Hronike pretnji"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 10. 2014.

Autor: R. S. Izvor: Politika

Nagrade za "Dramu u taksiju" i "Hronike pretnji"

Glumci maskirani u beogradske taksiste ispričali su poznate književne drame kao sopstveno iskustvo, s porukom da se mnogo bolje priče mogu videti na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta

Na regionalnom festivalu „Golden dram” u Portorožu srpski kreativci osvojili su nekoliko priznanja. „Zlatnim bubnjem” ovenčana je kampanja „Drama u taksiju” agencije „Meken Beograd” u kategoriji „Film, bioskop i onlajn”, a srebrnim priznanjem u kategoriji direktnih kampanja. U nekoliko spotova, glumci maskirani u beogradske taksiste ispričali su poznate književne drame kao sopstveno iskustvo, s porukom da se mnogo bolje priče mogu videti na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP).

Agencija „Sači i Sači Beograd” dobila je „srebrni bubanj” za rad „Hronike pretnji”, koji su pokrenuli Komisija za istraživanje ubistava novinara i OEBS.

Cilj ovog projekta je bio da pokaže javnosti kako se osećaju novinari kada se suočavaju s pretnjama i otvorio je u Srbiji veliku debatu o vrstama pretnji koje novinari svakodnevno dobijaju. Ista kampanja je u junu osvojila i „bronzanog lava” na najprestižnijem svetskom advertajzing festivalu u Kanu.

Festival „Golden dram” u Portorožu jedan je od najvažnijih festivala oglašavanja u regionu. Ove godine održan je dvadeset prvi put u organizaciji Slovenačke oglašivačke komore. Na festivalu je učestvovalo 30 agencijskih mreža i 291 agencija iz 24 države koje su prijavile ukupno 1.220 radova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi