Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Korak ka izgradnji zgrade RTV
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 11. 2014.

Izvor: RTV

Korak ka izgradnji zgrade RTV

Radio–televizija Vojvodine još jedan rođendan dočekuje kao podstanar, na nekoliko neuslovnih lokacija. Ova godina , ipak, mogla bi biti prekretnica u rešavanju najvažnijeg pitanja koje muči Javni medijski servis Vojvodine već deceniju i po. Prvi korak ka novoj zgradi konačno je napravljen!

 

Kada je 2. juna 1973. postavljen kamen temeljac za novu modernu zgradu tadašnje RTNS, niko nije ni sanjao da će 40 godina kasnije ona biti u ruševinama. Od NATO bombardovanja praktično ništa nije urađeno da RTV dobije novu zgradu. Nije se odmaklo dalje od spekulacija.

Ipak, u maju ove godine, menadžment RTV-a , odlučio je da nema više vremena za čekanje. Raspisan je konkurs za idejno arhitektonsko rešenje nove zgrade. Od 16 ponuđenih projekata tri su dala najbolji odgovor kako treba da izgleda nova, moderna zgrada Javnog medijskog servisa Vojvodine, u skladu sa potrebama posla i standardima ekologije i energetske efikasnosti.

"Ovo je važan korak kako bismo znali i koliko novca treba za novu zgradu i definisali sopstvene potrebe", misli generalni direktor Srđan Mihajlović.

Za RTV ovo je početak procesa modernizacije koji podrazumeva nekoliko komplementarnih koraka ka novoj , efikasnoj RTV. Neophodno je uraditi sistematizaciju posla , i odrediti infrastrukturni koncept RTV koji obezbeđuje nadogradnju kroz vreme, jer ovaj posao podrazumeva stalne promene, misli Mihajlović.

Prema procenama , za novu zgradu biće potrebno je oko 20 miliona. evra. U pitanju je složen proces gradnje koji će verovatno biti izvođen u fazama, prema mogućnostima. Sledeći korak, naredne godine, je izrada projekta, a izgradnja nove zgrade RTV, mogla bi da počne 2016. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi