Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Kikindske“ neće izaći - ove sedmice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 12. 2014.

Izvor: Danas, Beta

PU greškom blokirala račun poznatog nedeljnika

„Kikindske“ neće izaći - ove sedmice

Račun izdavača nedeljnika „Kikindske“ iz Kikinde, uprkos molbama i utemeljenim žalbama, blokirala je Poreska uprava, tako da ove nedelje neće izaći 838. broj tih novina, saopštio je juče njihov osnivač i direktor Željko Bodrožić.

Akontacija poreza na dobit, utvrđeno je, greškom je obračunata u visini 200 puta većoj od realne.

„Kikindske“ su uplatile 140.000, ali im je Poreska uprava blokadom računa prinudno naplatila još 130.000 dinara kako bi se namirila pogrešno izračunata suma od 600.000 dinara.

„Objašnjeno nam je samo da će nam taj iznos biti računat kao pretplata za porez na dobit u narednim godinama. Ovo nemilosrdno i bezobzirno postupanje PU onemogućilo nas je da radimo jedini posao za koji smo registrovani, a to je izdavanje novina, a naše čitaoce lišilo izdanja koje izlazi više od 16 godina“, kazao je Bodrožić, naglašavajući da osnovane žalbe nedeljama nisu naišle na razumevanje u PU.

„Očigledno da je država Srbija preko svojih poreznika odlučila da nas uguši i zauvek ugasi. Pozivamo prijatelje i čitaoce da nam se pridruže u borbi za opstanak, apelovao je Bodrožić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi