Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Han: Nema dokaza za gušenje sloboda medija u Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 02. 2015.

Izvor: Politika, Beta

Han: Nema dokaza za gušenje sloboda medija u Srbiji

Evropski komesar Johanes Han izjavio je juče u Briselu da je rešen da prati sve oko tvrdnji da je došlo do pogoršanja položaja i slobode medija u Srbiji, ali je stavio do znanja da su za to potrebni dokazi i opipljivi nalazi, budući da Evropska komisija radi saglasno normama vladavine zakona.

 

Han je to rekao dopisnicima medija sa Zapadnog Balkana uoči odlaska u posete Makedoniji i Kosovu i time odgovorio na molbu da razjasni izjavu da su „otklonjeni nesporazumi” u vezi sa slobodom medija, koju je on pre par dana dao na konferenciji za novinare sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem.

Na opasku da o slobodi medija ne može biti dokaz ako sredstva informisanja samo hvale ono što radi vlada, evropski komesar je uzvratio da jeste spreman da dalje prati tu situaciju.

„A što se tiče medija koji povoljno pišu o premijeru, ima ih i u drugim zemljama, uključujući Zapad, to je samo izolovana naznaka i nikako nije dokaz. Mi ovde treba da gledamo na standarde vladavine zakona, tako da ako bude dokaza, ja ću na to prvi ukazati”, istakao je Han.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi