Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Peticija radikala protiv medijskog mraka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 02. 2015.

Izvor: Politika, Tanjug

Peticija radikala protiv medijskog mraka

Srpska radikalna stranka pokrenula je internet peticiju protiv medijskog mraka i cenzure, a njen lider Vojislav Šešelj je danas pozvao građane da je potpišu.

Šešelj je rekao da kontrola vlasti nad svim medijima danas nije bila izraženija od sloma komunizma i početka devedesetih godina prošlog veka.

On je na konferenciji za novinare pozvao sve građane koji „patriotski razmišljaju i žele demokratsku Srbiju" da potpišu peticiju pod nazivom „Zaustavimo medijski mrak".

On je naveo i da se to posebno odnosi na televizije sa nacionalnom frekvencijom koje su zatvorene za funkcionere SRS, ali i na pisane medije u kojima se objavljuju „dozirane i prečišćene informacije".

Šešelj je naveo i da kod nekih novinara postoji autocenzura, a kod vlasnika medija strah od represije vladajućeg režima. Osvrnuvši da na neuspelu prodaju smederevske železare kao primer cenzure, Šešelj je rekao da su to što novine sada pišu o kompaniji „Esmark" radikali saopštili još u decembru prošle godine, ali da to niko nije objavio.

Prema njegovim rečima, uprkos tome što su mediji zatvoreni za SRS, radikali sve što saznaju odmah saopšte javnosti. Šešelj je naveo i da vlast prisluškuje prostorije i telefone SRS.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi